Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa - Yhteishyvä

Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

???
Annokset
10
Jaa Somessa

Ainekset

2 kpl
(à 800 g) naudan ulkofileetä
1 rkl
Hiutalesuolaa

GLASEERAUSKASTIKE

2 rkl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Rypsiöljyä

MINTTU-KAPRISSALSA

1/2 kpl
Punasipuli
4 rkl
Hienonnettua minttua ja persiljaa
1 1/2 rkl
Kapriksia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
4 - 5 rkl
Oliiviöljyä

Näin teet

1

Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.
Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.
Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa. Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 24.7.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g25 g
Proteiinia69 g686 g
Rasvaa22 g216 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2010 20099
Energiaa kcal480 4802

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Hiutalesuolaa

  • 2 rkl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Vettä

  • 1,5 rkl Kapriksia

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Rouhittua mustapippuria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja3 g25 g
Proteiinia69 g686 g
Rasvaa22 g216 g
Kuituja0 g1 g
Energiaa kj2010 20099
Energiaa kcal480 4802

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 rkl Hiutalesuolaa

  • 2 rkl Rouhittua mustapippuria

  • 0,5 dl Vettä

  • 1,5 rkl Kapriksia

  • Valkosipulinkynsi

  • Sitruunan raastettu kuori

  • Rouhittua mustapippuria

Resepti
Katri Schröder

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.