Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.
Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.
Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa.
Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
2010
480
21,6 g
6,3 g
2,5 g
2,5 g
0,1 g
68,6 g
0,3 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 rkl Hiutalesuolaa,
2 rkl Rouhittua mustapippuria,
0,5 dl Vettä,
1,5 rkl Kapriksia,
Valkosipulinkynsi,
Sitruunan raastettu kuori,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli