Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Naudan ulkofileestä leikattu lankkufilee on herkullinen grillattava isommallekin porukalle. Glaseeraus viimeistelee grilliherkun ja se tarjoillaan helpon minttu-kaprissalsan kera.

Ainekset

2 kpl
(à 800 g) naudan ulkofileetä
1 rkl
Hiutalesuolaa

glaseerauskastike

2 rkl
Rouhittua mustapippuria
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Ruokokidesokeria
2 rkl
Rypsiöljyä

minttu-kaprissalsa

1/2 kpl
Punasipuli
4 rkl
Hienonnettua minttua ja persiljaa
1 1/2 rkl
Kapriksia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria
4 - 5 rkl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.

1/2 kpl
Punasipuli
1 1/2 rkl
Kapriksia
1 kpl
Valkosipulinkynsi
4 rkl
Hienonnettua minttua ja persiljaa
4 - 5 rkl
Oliiviöljyä
Rouhittua mustapippuria
2 rkl
Sitruunamehua
1/2 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2

Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.

2 kpl
(à 800 g) naudan ulkofileetä
1 rkl
Hiutalesuolaa
3

Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa.

2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Ruokokidesokeria
1/2 dl
Vettä
2 rkl
Rouhittua mustapippuria
4

Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 27.4.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2010

480

21,6 g

6,3 g

2,5 g

2,5 g

0,1 g

68,6 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Hiutalesuolaa,

2 rkl Rouhittua mustapippuria,

0,5 dl Vettä,

1,5 rkl Kapriksia,

Valkosipulinkynsi,

Sitruunan raastettu kuori,

Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli