Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa
60 min

Nappaa talteen!
Naudan ulkofileestä leikattu lankkufilee on herkullinen grillattava isommallekin porukalle. Glaseeraus viimeistelee grilliherkun ja se tarjoillaan helpon minttu-kaprissalsan kera.
| 1600 g | (2 kpl) naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | hiutalesuolaa |
| Glaseerauskastike | |
|---|---|
| 2 rkl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | ruokokidesokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Minttu-kaprissalsa | |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 4 rkl | hienonnettua minttua ja persiljaa |
| 15 g | (1 1/2 rkl) kapriksia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 - 5 rkl | oliiviöljyä |
- 1.
Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.
- 2.
Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.
- 3.
Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa.
- 4.
Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.
Lankkufilee ja minttu-kaprissalsa
Naudan ulkofileestä leikattu lankkufilee on herkullinen grillattava isommallekin porukalle. Glaseeraus viimeistelee grilliherkun ja se tarjoillaan helpon minttu-kaprissalsan kera.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1600 g | (2 kpl) naudan ulkofileetä |
| 1 rkl | hiutalesuolaa |
Glaseerauskastike | |
| 2 rkl | rouhittua mustapippuria |
| 1/2 dl | vettä |
| 2 rkl | ruokokidesokeria |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Minttu-kaprissalsa | |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 4 rkl | hienonnettua minttua ja persiljaa |
| 15 g | (1 1/2 rkl) kapriksia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1/2 kpl | sitruunan raastettu kuori |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| rouhittua mustapippuria | |
| 4 - 5 rkl | oliiviöljyä |
Valmistus
- 1
Valmista salsa. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna yrtit, kaprikset ja kuorittu valkosipulinkynsi. Sekoita ainekset kulhossa ja mausta sitruunan kuorella, -mehulla ja pippurilla. Sekoita joukkoon öljy.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl punasipuli 15 g (1 1/2 rkl) kapriksia 1 kpl valkosipulinkynsi 4 rkl hienonnettua minttua ja persiljaa 4 - 5 rkl oliiviöljyä rouhittua mustapippuria 2 rkl sitruunamehua 1/2 kpl sitruunan raastettu kuori - 2
Leikkaa ulkofileet pituussuunnassa halki neljäksi ohuemmaksi palaksi. Nuiji paloja litteämmiksi. Mausta suolalla. Kuumenna grilli.
Määrä Ainesosa 1600 g (2 kpl) naudan ulkofileetä 1 rkl hiutalesuolaa - 3
Valmista glaseerauskastike. Keitä aineksia minuutin ajan pienessä kattilassa.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä 2 rkl ruokokidesokeria 1/2 dl vettä 2 rkl rouhittua mustapippuria - 4
Paista fileisiin kuumalla grillillä kunnon väri pintaan. Alenna lämpöä ja kypsennä noin 15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 58–60 astetta.
Siirrä lihapalat uunivuokaan ja sivele pinnoille glaseerauskastike. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista. Tarjoile salsan kera.
Ravintosisältö
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
36,7 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
307
Energiaa kcal
1286
Energiaa kj
16,2 g
Rasvaa
3,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
3,2 g
Hiilihydraatteja
2,5 g
Sokereita
0,4 g
Kuituja
36,7 g
Proteiinia
2,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























