Lanttusosekeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplsipuli
2 - 3 kplvalkosipulinkynttä
2 rklöljyä
2 kplkeskikokoista jauhoista perunaa
1 lvettä
1 kplkasvisliemikuutio
500 glanttusosetta
1/2 tlkanelia
1 tlsuolaa
1 kpl(200 g) ranskankermaa

Lisäksi:

muutama piparkakku

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja hienona sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon sipulit. Anna kuullottua muutama minuutti. Lisää perunat, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lanttusose, kaneli, suola ja 2/3 osaa ranskankermasta. Kuumenna seos. Lisää nestettä, jos keitto on liian sakeaa. Lisää loppu ranskankerma keiton pinnalle murustettujen pipareiden kanssa. Tarjoa joulupöydän alkukeittona.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä