Lanttusosekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lanttusosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ruokavaliot

Ainekset

1 kpl
Sipuli
2 - 3 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Öljyä
2 kpl
Keskikokoista jauhoista perunaa
1 l
Vettä
1 kpl
Kasvisliemikuutio
500 g
Lanttusosetta
1/2 tl
Kanelia
1 tl
Suolaa
1 kpl
(200 g) ranskankermaa

lisäksi:

Muutama piparkakku

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuori ja hienona sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kattilassa öljy ja lisää joukkoon sipulit. Anna kuullottua muutama minuutti. Lisää perunat, vesi ja liemikuutio. Anna kiehua 10 minuuttia. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää lanttusose, kaneli, suola ja 2/3 osaa ranskankermasta. Kuumenna seos. Lisää nestettä, jos keitto on liian sakeaa. Lisää loppu ranskankerma keiton pinnalle murustettujen pipareiden kanssa. Tarjoa joulupöydän alkukeittona.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
Julkaistu: 20.10.2009
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.