
Lasagne
Ainekset
Jauhelihakastike
Juustokastike
Lisäksi
Valmistus
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää tomaattipyree ja mausteet. Sekoita. Kaada tomaattimurska ja vesi joukkoon. Lisää liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.
Sulata rasva pinnoitetussa kattilassa. Lisää jauhot, sekoita ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, kunnes se sakenee. Lisää sulatejuusto vähän kerrallaan kastikkeeseen. Sekoita, kunnes juusto on sulanut. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kokoa lasagne vuokaan. Levitä alimmaksi kerros jauhelihakastiketta. Laita päälle kerros lasagnelevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Tee näin seuraavat kerrokset.
Laita päällimmäiseksi kerros lasagnelevyjä ja juustokastiketta. Lisää juustoraaste pinnalle. Paista lasagnea uunissa noin 45 minuuttia. Anna vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoamista.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
446
1869
28,4 g
14,4 g
20,9 g
12,9 g
2,0 g
25,9 g
3,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
12 kpl Lasagnelevyä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli