Laskiaisen hernekeitto

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gkuivattuja herneitä tai 250 g esikypsennettyjä pikaherneitä
120 gpekonia
1 kplpienen purjon vaalea osa
1 kplpieni porkkana
1 1/2 - 2 lvettä
(½ lihaliemikuutio)
valkopippuria
kuivattua basilikaa
kuivattua salviaa
öljyä kuullottamiseen

Valmistus

  1. 1

    Liota herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja pese purjo. Pilko porkkana, purjo ja pekoni pieneksi. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja herneet. Anna kiehua hiljalleen hernepakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä kunnes herneet ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta ja pakkaa termospulloon.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä