Laskiaisen hernekeitto | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ainekset

500 g
Kuivattuja herneitä tai 250 g esikypsennettyjä pikaherneitä
120 g
Pekonia
1 kpl
Pienen purjon vaalea osa
1 kpl
Pieni porkkana
1 1/2 - 2 l
Vettä
(½ lihaliemikuutio)
Valkopippuria
Kuivattua basilikaa
Kuivattua salviaa
Öljyä kuullottamiseen

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Liota herneet pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori porkkana ja pese purjo. Pilko porkkana, purjo ja pekoni pieneksi. Kuullota palat öljyssä kattilassa. Lisää vesi ja herneet. Anna kiehua hiljalleen hernepakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita välillä kunnes herneet ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä. Mausta ja pakkaa termospulloon.

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 27.2.2007
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.