Lehtikaalivokki

Arvostele resepti
4 Annosta

15 min

Lehtikaali on voimakkaan makuinen lehtivihannes. Poista siitä halutessasi voimakkaat lehtiruodit. Ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää lehtikaalin maun ja heleyttää värin. Katso lehtikaalivokin ohje!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
200 glehtikaalia
150 gherkkusieniä
2 kplporkkanaa
1/2 kplpaprikaa
1 kplchili
2 kplvalkosipulinkynttä
1 cm:n pala inkivääriä
2 rklrypsiöljyä
2 rklsoijakastiketta
1 tlsiirappia tai hunajaa
2 - 3 rklsitruunamehua
1/2 tlmustapippuria
suolaa

Päälle

2 rklrouhittuja pähkinöitä

Valmistus

  1. 1

    Poista lehtikaalista paksut ruodit. Ryöppää lehtiä hetki kiehuvassa vedessä, valuta ja pilko lehdet. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkanat ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna öljy vokissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää soija, siirappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ja lisää pinnalle rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Chili, Valkosipulinkynttä, 1 cm:n pala inkivääriä, 0,5 tl Mustapippuria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä