Lehtikaalivokki | Wokit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lehtikaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Lehtikaali on voimakkaan makuinen lehtivihannes. Poista siitä halutessasi voimakkaat lehtiruodit. Ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää lehtikaalin maun ja heleyttää värin. Katso lehtikaalivokin ohje!

Ainekset

200 g
Lehtikaalia
150 g
Herkkusieniä
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Chili
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 cm:n pala inkivääriä
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Siirappia tai hunajaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa

päälle

2 rkl
Rouhittuja pähkinöitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lehtikaalista paksut ruodit. Ryöppää lehtiä hetki kiehuvassa vedessä, valuta ja pilko lehdet. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkanat ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna öljy vokissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää soija, siirappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ja lisää pinnalle rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

562

135

9,0 g

0,8 g

6,8 g

5,8 g

2,5 g

4,3 g

1,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Chili,

Valkosipulinkynttä,

1 cm:n pala inkivääriä,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli