Lehtikaalivokki - Yhteishyvä

Lehtikaalivokki

???
Annokset
4
Valmistusaika
15 min
Lehtikaali on voimakkaan makuinen lehtivihannes. Poista siitä halutessasi voimakkaat lehtiruodit. Ryöppääminen eli nopea keittäminen ennen käyttöä pehmentää lehtikaalin maun ja heleyttää värin. Katso lehtikaalivokin ohje!
Jaa Somessa

Ainekset

200 g
Lehtikaalia
150 g
Herkkusieniä
2 kpl
Porkkanaa
1/2 kpl
Paprikaa
1 kpl
Chili
2 kpl
Valkosipulinkynttä
1 cm:n pala inkivääriä
2 rkl
Rypsiöljyä
2 rkl
Soijakastiketta
1 tl
Siirappia tai hunajaa
2 - 3 rkl
Sitruunamehua
1/2 tl
Mustapippuria
Suolaa

PÄÄLLE

2 rkl
Rouhittuja pähkinöitä

Näin teet

1

Poista lehtikaalista paksut ruodit. Ryöppää lehtiä hetki kiehuvassa vedessä, valuta ja pilko lehdet. Viipaloi herkkusienet, suikaloi porkkanat ja paprika. Hienonna valkosipuli, chili ja inkivääri. Kuumenna öljy vokissa, lisää kasvikset ja paista sekoitellen viitisen minuuttia. Lisää soija, siirappi, sitruunamehu ja mausteet. Kuumenna ja lisää pinnalle rouhitut pähkinät. Tarjoa riisin kanssa.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2015
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g27 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa9 g36 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj562 2248
Energiaa kcal135 538

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Chili

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 cm:n pala inkivääriä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja7 g27 g
Proteiinia4 g17 g
Rasvaa9 g36 g
Kuituja3 g10 g
Energiaa kj562 2248
Energiaa kcal135 538

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • Chili

  • Valkosipulinkynttä

  • 1 cm:n pala inkivääriä

  • 0,5 tl Mustapippuria

  • Suolaa

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.