Lehtipihvit - Yhteishyvä

Lehtipihvit

Lehtipihvi
Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Ruokavalio
Tee täydellinen lehtipihvi tämän ohjeen avulla. Lehtipihvin salaisuuteena on sileäpintainen nuija.
Jaa Somessa

Ainekset

600 g
Naudan ulkofileetä
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Suolaa
1/4 tl
Mustapippuria rouheena

Näin teet

1

Ota liha huoneenlämpöön vähintään puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa ulkofileestä lihan poikkisyin neljä pihviä. Nuiji pihvit 2-3 mm paksuisiksi. Sileäpintaisella nuijalla saat parhaan lopputuloksen. Kuvioidun lihanuijan piikit rikkovat lihassyyt, jolloin paistettaessa lihasneste valuu pannulle ja pihvistä tulee kuiva. Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin. Pihvi on valmis käännettäväksi, kun sen pintaan nousee pisaroita. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja tarjoile heti maustevoin ja kasvisten kanssa.

Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.10.2006
Muokattu: 8.1.2019
Jaa Somessa