Lehtipihvit

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

20 min

Lehtipihvit valmistuvat helposti kotikeittiössä, sillä ohueksi nuijitut pihvit paistuvat pannulla hetkessä. Herkuttele ne maustevoin ja uunikasvisten kanssa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnaudan ulkofileetä
2 rklrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha poikkisyin neljäksi pihviksi. Nuiji pihvit 2–3 mm paksuisiksi sileäpintaisella nuijalla tai nyrkillä. Aloita nuijiminen keskeltä ja etene kohti pihvin reunoja.

    MääräAinesosa
    600 gnaudan ulkofileetä
  2. 2

    Paista pihvit kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin noin minuutti. Pihvi on valmis käännettäväksi, kun sen pintaan nousee pisaroita. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa esimerkiksi maustevoin ja uunissa paahdettujen kasvisten kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmista maustevoi sekoittamalla keskenään 75 g huoneenlämpöistä voita ja 3–4 hienonnettua aurinkokuivattua tomaattia. Muotoile leivinpaperin sisällä tangoksi ja anna jähmettyä jääkaapissa.

Kokeile lehtipihvien kanssa herkullisia hunajaporkkanoita.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 10.11.2025

Samankaltaisia reseptejä