Perkaa mansikat. Kuori ja viipaloi banaanit. Lisää kaikki ainekset kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi ja kuohkeaksi seokseksi. Makeuta tarvittaessa hunajalla. Jäätelöä tulee noin 9 dl.
Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla tai tuorekelmulla. Rypistä leivinpaperi, niin se asettuu vuokaan helpommin. Kaada seos vuokaan ja anna jäätelön kohmettua pakastimessa noin tunti.
Työnnä jäätelön keskelle pystyyn jäätelötikkuja tai lusikoita noin 2 sentin välein. Käännä leivinpaperin reunat löyhästi jäätelön päälle ja jatka pakastusta vähintään 5 tuntia tai yön yli.
Irrota jäätelö vuoasta käyttämällä nurinpäin käännettyä vuokaa nopeasti lämpimän juoksevan veden alla. Pidä kiinni puikoista, ettei jäätelö tipu. Anna jäätelön sulaa noin 15 minuuttia. Leikkaa jäätelöpuikoiksi tikkujen välistä.
Vinkki: Voit pakastaa jäätelön myös rengasvuoassa tai jäätelömuoteissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
92
387
4,1 g
2,5 g
9,9 g
8,4 g
1,9 g
2,1 g
0,1 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(1 rkl hunajaa),
leipävuoka,
8 puista jäätelötikkuja tai kahvilusikkaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli