Leivitetyt porsaankyljykset
60 min (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista porsaankyljykset perinteiseen tapaan ruskistamalla paneroidut kyljykset ensin pannulla ja hauduttamalla ne sitten mureiksi uunissa sipulin kanssa.
| 600 g | (4 kpl) porsaankyljystä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 4 rkl | sinappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 5 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | soijakastiketta |
- 1.
Ota kyljykset huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhdellä lautasella vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.
- 2.
Sivele kyljykset sinapilla ja kääntele ne ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
- 3.
Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Laita kyljykset uunivuokaan.
- 4.
Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna rasva pannulla, ja lisää sipulit ja sokeri. Paista käännellen, kunnes sipulit saavat väriä. Lisää vesi ja soijakastike. Kiehauta seos. Jaa sipulit kyljysten päälle.
- 5.
Paista kyljyksiä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Valmista porsaankyljykset perinteiseen tapaan ruskistamalla paneroidut kyljykset ensin pannulla ja hauduttamalla ne sitten mureiksi uunissa sipulin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | (4 kpl) porsaankyljystä |
| 1 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 4 rkl | sinappia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
Lisäksi | |
| 5 kpl | sipulia |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | sokeria |
| 1 dl | vettä |
| 2 tl | soijakastiketta |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota kyljykset huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhdellä lautasella vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.
Määrä Ainesosa 600 g (4 kpl) porsaankyljystä 1 dl vehnäjauhoja 1/2 tl suolaa 1/2 tl rouhittua mustapippuria 2 kpl kananmunaa 1 dl korppujauhoja - 2
Sivele kyljykset sinapilla ja kääntele ne ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.
Määrä Ainesosa 4 rkl sinappia - 3
Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Laita kyljykset uunivuokaan.
Määrä Ainesosa 2 rkl rypsiöljyä - 4
Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna rasva pannulla, ja lisää sipulit ja sokeri. Paista käännellen, kunnes sipulit saavat väriä. Lisää vesi ja soijakastike. Kiehauta seos. Jaa sipulit kyljysten päälle.
Määrä Ainesosa 5 kpl sipulia 2 rkl rypsiöljyä 1 tl sokeria 2 tl soijakastiketta 1 dl vettä - 5
Paista kyljyksiä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.
Ravintosisältö
596
Energiaa kcal
2496
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
596
Energiaa kcal
2496
Energiaa kj
34,5 g
Rasvaa
8,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
28,8 g
Hiilihydraatteja
6,5 g
Sokereita
2,8 g
Kuituja
42,0 g
Proteiinia
2,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rouhittua mustapippuria, 1 dl vettä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























