Leivitetyt porsaankyljykset

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

60 min (josta 45 min aktiivista)

Valmista porsaankyljykset perinteiseen tapaan ruskistamalla paneroidut kyljykset ensin pannulla ja hauduttamalla ne sitten mureiksi uunissa sipulin kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 g(4 kpl) porsaankyljystä
1 dlvehnäjauhoja
1/2 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 kplkananmunaa
1 dlkorppujauhoja
4 rklsinappia
2 rklrypsiöljyä

Lisäksi

5 kplsipulia
2 rklrypsiöljyä
1 tlsokeria
1 dlvettä
2 tlsoijakastiketta

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota kyljykset huoneenlämpöön. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita yhdellä lautasella vehnäjauhot, suola ja mustapippuri. Riko toiselle lautaselle munat ja vatkaa niiden rakenne rikki. Mittaa kolmannelle lautaselle korppujauhot.

    MääräAinesosa
    600 g(4 kpl) porsaankyljystä
    1 dlvehnäjauhoja
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    2 kplkananmunaa
    1 dlkorppujauhoja
  2. 2

    Sivele kyljykset sinapilla ja kääntele ne ensin vehnäjauho-mausteseoksessa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa.

    MääräAinesosa
    4 rklsinappia
  3. 3

    Kuumenna rasva paistinpannulla ja paista kyljykset molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Laita kyljykset uunivuokaan.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
  4. 4

    Kuori sipulit ja leikkaa ne renkaiksi. Kuumenna rasva pannulla, ja lisää sipulit ja sokeri. Paista käännellen, kunnes sipulit saavat väriä. Lisää vesi ja soijakastike. Kiehauta seos. Jaa sipulit kyljysten päälle.

    MääräAinesosa
    5 kplsipulia
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlsokeria
    2 tlsoijakastiketta
    1 dlvettä
  5. 5

    Paista kyljyksiä uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa ne keitettyjen perunoiden ja salaatin kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 tl rouhittua mustapippuria, 1 dl vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
16.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä