Letitetty uunilohi | Paisti ja fileet | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Letitetty uunilohi
Play

Letitetty uunilohi

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Valmista näyttävä uunilohi letittämällä lohifilee kauniiksi palmikoksi. Piristä lohiletti inkiväärillä, valkosipulilla ja viherpippurilla ja tarjoa uunikasvisten ja yrttitahnan kera.

Ainekset

1 kg
lohifileetä
3 cm
pala inkivääriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 tl
kokonaisia viherpippureita
2 tl
paprikajauhetta
1 1/2 tl
suolaa

lisäksi

2 kpl
sipulia tai fenkolia
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
1/2 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

yrttitahna

1 kpl
ruukku ruohosipulia
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.

1 kg
lohifileetä
2

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.

3 cm
pala inkivääriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 tl
kokonaisia viherpippureita
2 tl
paprikajauhetta
1 1/2 tl
suolaa
3

Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja lohko sipulit tai halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

2 kpl
sipulia tai fenkolia
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
1/2 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4

Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.

5

Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
ruukku ruohosipulia
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
6

Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 6.1.2020
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2311

552

46,0 g

5,5 g

3,7 g

3,0 g

1,2 g

31,7 g

2,4 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 cm pala inkivääriä,

1 kpl valkosipulinkynsi,

ripaus suolaa,

ripaus rouhittua mustapippuria,

1 kpl valkosipulinkynsi,

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli