Letitetty uunilohi
Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista näyttävä uunilohi letittämällä lohifilee kauniiksi palmikoksi. Piristä lohiletti inkiväärillä, valkosipulilla ja viherpippurilla ja tarjoa uunikasvisten ja yrttitahnan kera.
| 1 kg | lohifileetä |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | kokonaisia viherpippureita |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 2 kpl | fenkolia |
| 250 g | (1 rasia) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
| Yrttitahna | |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | kapriksia |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
- 1.
Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.
- 2.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.
- 3.
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise fenkolit, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
- 4.
Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.
- 5.
Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 6.
Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.
Valmista näyttävä uunilohi letittämällä lohifilee kauniiksi palmikoksi. Piristä lohiletti inkiväärillä, valkosipulilla ja viherpippurilla ja tarjoa uunikasvisten ja yrttitahnan kera.
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | lohifileetä |
| 3 cm | pala inkivääriä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 tl | kokonaisia viherpippureita |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 1/2 tl | suolaa |
Lisäksi | |
| 2 kpl | fenkolia |
| 250 g | (1 rasia) kirsikkatomaatteja |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| ripaus suolaa | |
| ripaus rouhittua mustapippuria | |
Yrttitahna | |
| 1 kpl | ruukku ruohosipulia |
| 1 kpl | ruukku lehtipersiljaa |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 3 rkl | sitruunamehua |
| 1 rkl | kapriksia |
| 2 tl | sinappia |
| 1 tl | juoksevaa hunajaa |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Valmistus (Uuni 190°C)
- 1
Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.
Määrä Ainesosa 1 kg lohifileetä - 2
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.
Määrä Ainesosa 3 cm pala inkivääriä 3 rkl rypsiöljyä 1 kpl valkosipulinkynsi 2 tl kokonaisia viherpippureita 2 tl paprikajauhetta 1 1/2 tl suolaa - 3
Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise fenkolit, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Määrä Ainesosa 2 kpl fenkolia 250 g (1 rasia) kirsikkatomaatteja 1/2 rkl rypsiöljyä ripaus suolaa ripaus rouhittua mustapippuria - 4
Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.
- 5
Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku ruohosipulia 1 kpl ruukku lehtipersiljaa 1 kpl valkosipulinkynsi 3 rkl sitruunamehua 1 rkl kapriksia 2 tl sinappia 1 tl juoksevaa hunajaa 1 dl rypsiöljyä 1/2 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria - 6
Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.
Ravintosisältö
557
Energiaa kcal
2334
Energiaa kj
46,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
557
Energiaa kcal
2334
Energiaa kj
46,0 g
Rasvaa
5,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
4,7 g
Hiilihydraatteja
3,2 g
Sokereita
1,3 g
Kuituja
31,8 g
Proteiinia
2,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, ripaus suolaa, ripaus rouhittua mustapippuria, 1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























