Letitetty uunilohi

arvosana5/5

(1)arvio
6 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Valmista näyttävä uunilohi letittämällä lohifilee kauniiksi palmikoksi. Piristä lohiletti inkiväärillä, valkosipulilla ja viherpippurilla ja tarjoa uunikasvisten ja yrttitahnan kera.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kglohifileetä
3 cmpala inkivääriä
3 rklrypsiöljyä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 tlkokonaisia viherpippureita
2 tlpaprikajauhetta
1 1/2 tlsuolaa

Lisäksi

2 kplfenkolia
250 g(1 rasia) kirsikkatomaatteja
1/2 rklrypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Yrttitahna

1 kplruukku ruohosipulia
1 kplruukku lehtipersiljaa
1 kplvalkosipulinkynsi
3 rklsitruunamehua
1 rklkapriksia
2 tlsinappia
1 tljuoksevaa hunajaa
1 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Valmistus (Uuni 190°C)

  1. 1

    Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.

    MääräAinesosa
    1 kglohifileetä
  2. 2

    Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.

    MääräAinesosa
    3 cmpala inkivääriä
    3 rklrypsiöljyä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 tlkokonaisia viherpippureita
    2 tlpaprikajauhetta
    1 1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise fenkolit, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

    MääräAinesosa
    2 kplfenkolia
    250 g(1 rasia) kirsikkatomaatteja
    1/2 rklrypsiöljyä
    ripaus suolaa
    ripaus rouhittua mustapippuria
  4. 4

    Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.

  5. 5

    Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku ruohosipulia
    1 kplruukku lehtipersiljaa
    1 kplvalkosipulinkynsi
    3 rklsitruunamehua
    1 rklkapriksia
    2 tlsinappia
    1 tljuoksevaa hunajaa
    1 dlrypsiöljyä
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
  6. 6

    Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 cm pala inkivääriä, ripaus suolaa, ripaus rouhittua mustapippuria, 1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
6.1.2020
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä