Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.
Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.
Säädä uuni 190 asteeseen. Kuori ja lohko sipulit tai halkaise fenkolit ja poista kova kanta. Leikkaa fenkolit ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.
Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.
Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
554
2319
46,0 g
5,5 g
4,0 g
3,0 g
1,2 g
31,7 g
2,4 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 cm pala inkivääriä,
ripaus suolaa,
ripaus rouhittua mustapippuria,
1 rkl kapriksia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli