Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohita uusimmat korttijutut -karuselli
Letitetty uunilohi

Letitetty uunilohi

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Valmista näyttävä uunilohi letittämällä lohifilee kauniiksi palmikoksi. Piristä lohiletti inkiväärillä, valkosipulilla ja viherpippurilla ja tarjoa uunikasvisten ja yrttitahnan kera.

Ainekset

1 kg
lohifileetä
3 cm
pala inkivääriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 tl
kokonaisia viherpippureita
2 tl
paprikajauhetta
1 1/2 tl
suolaa

Lisäksi

2 kpl
fenkolia
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
1/2 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Yrttitahna

1 kpl
ruukku ruohosipulia
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista lohifileestä nahka, ruodot ja vatsarasva. Leikkaa lohifilee pitkittäin neljäksi tangoksi. Siirrä tangot leivinpaperille uunipellille. Kiedo kaksi tankoa toistensa ympäri "palmikoksi" niin, että pellillä on kaksi palmikkoa. Jätä palmikot suoriksi tai pyöräytä ne ympyränmuotoon. Kiinnitä liitoskohdat toisiinsa cocktailtikuilla.

1 kg
lohifileetä
2

Kuori ja raasta inkivääri. Sekoita inkivääriraaste öljyyn. Kuori valkosipuli ja puserra sekaan. Rouhi viherpippurit karkeiksi. Lisää pippuri, paprikajauhe ja suola. Sivele lohen pinta kauttaaltaan mausteöljyllä. Anna kalan maustua huoneenlämmössä noin tunti, jääkaapissa pari tuntia.

3 cm
pala inkivääriä
3 rkl
rypsiöljyä
1 kpl
valkosipulinkynsi
2 tl
kokonaisia viherpippureita
2 tl
paprikajauhetta
1 1/2 tl
suolaa
3

Kuumenna uuni 190 asteeseen. Halkaise fenkolit, poista kova kanta ja leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Huuhtele tomaatit. Laita kasvikset uunipellille lohipalmikoiden viereen. Sipaise kasvikset öljyllä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

2 kpl
fenkolia
250 g
(1 rasia) kirsikkatomaatteja
1/2 rkl
rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
4

Kypsennä lohipalmikoita ja kasviksia uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarkista kypsyys palmikon keskeltä ja jatka paistamista tarvittaessa.

5

Valmista kalan paistuessa yrttitahna. Pätki yrtit varsineen ja laita ne tehosekoittimeen. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää valkosipuli, sitruunamehu, kaprikset, sinappi ja hunaja. Pyöräytä sileäksi. Lisää öljy vähän kerrallaan koneen käydessä. Mausta suolalla ja pippurilla.

1 kpl
ruukku ruohosipulia
1 kpl
ruukku lehtipersiljaa
1 kpl
valkosipulinkynsi
3 rkl
sitruunamehua
1 rkl
kapriksia
2 tl
sinappia
1 tl
juoksevaa hunajaa
1 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
6

Tarjoa lohi kasvisten ja yrttitahnan kera.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 6.1.2020
|
Muokattu: 24.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

562

2354

46,2 g

5,5 g

4,7 g

3,7 g

2,7 g

32,2 g

2,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 cm pala inkivääriä,

ripaus suolaa,

ripaus rouhittua mustapippuria,

1 rkl kapriksia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli