Lihacurry | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Lihacurry

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 rkl
Öljyä
700 g
Naudanpaistia tai lampaanlihaa

mausteseos:

2 rkl
Öljyä
2 tl
Jauhettua korianteria
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Kardemummaa
1 tl
Kuminan siemeniä
3 kpl
Mausteneilikkaa
1/2 kpl
Kanelitankoa murennettuna

lisää:

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Murskattua valkosipulinkynttä
2 tl
Inkivääriä raastettuna
400 g
Tomaattimurskaa
1 kpl
Tlk kookosmaitoa
1 tl
Suolaa
(chiliä)
1 rkl
Limetinmehua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuutioi liha. Kuumenna öljy pannulla, ruskista liha kahdessa erässä. Murskaa ja sekoita mausteet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa, lisää mausteseos ja hauduta mausteita noin 3 minuuttia. Lisää lihapalat kattilaan. Lisää tomaattimurska, paloiteltu sipuli, inkivääriraaste ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes liha on mureaa (noin tunti). Jos haluat ruoasta tulista, lisää 1 punainen chilipalko pilkottuna tai chilijauhetta. Lisää limetinmehu juuri ennen tarjoilua.

Resepti:
Minna Saarni
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 27.12.2004
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.