Lihacurry

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 rklöljyä
700 gnaudanpaistia tai lampaanlihaa

Mausteseos:

2 rklöljyä
2 tljauhettua korianteria
1 tlmustapippuria
1 tlkardemummaa
1 tlkuminan siemeniä
3 kplmausteneilikkaa
1/2 kplkanelitankoa murennettuna

Lisää:

1 kplsipuli
2 kplmurskattua valkosipulinkynttä
2 tlinkivääriä raastettuna
400 gtomaattimurskaa
1 kpltlk kookosmaitoa
1 tlsuolaa
(chiliä)
1 rkllimetinmehua

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi liha. Kuumenna öljy pannulla, ruskista liha kahdessa erässä. Murskaa ja sekoita mausteet. Kuumenna öljy kattilassa tai padassa, lisää mausteseos ja hauduta mausteita noin 3 minuuttia. Lisää lihapalat kattilaan. Lisää tomaattimurska, paloiteltu sipuli, inkivääriraaste ja kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Vähennä lämpöä ja hauduta välillä sekoittaen, kunnes liha on mureaa (noin tunti). Jos haluat ruoasta tulista, lisää 1 punainen chilipalko pilkottuna tai chilijauhetta. Lisää limetinmehu juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Sanna Autio
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025