Lihapiirakat

Arvostele resepti
12 Kappaletta

Noin 2 tuntia

Perinteiset lihapiirakat ovat parhaita itse tehtyinä. Tarjoa uppopaistetut piirakat sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
50 g(1 pkt) hiivaa
5 dlvettä
5 dlvehnäjauhoja
2 tlsuolaa
100 gmargariinia (maidotonta)
6 dlhiivaleipäjauhoja

Täyte

1 dlpuuroriisiä
400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
1 tlyrttimaustetta
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsuolaa

Lisäksi

1 1/2 lrypsiöljyä

Valmistus

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Alusta joukkoon pehmeä margariini ja jauhot, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa taikinaa pöydällä kimmoisaksi noin 10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    50 g(1 pkt) hiivaa
    5 dlvettä
    5 dlvehnäjauhoja
    2 tlsuolaa
    100 gmargariinia (maidotonta)
    6 dlhiivaleipäjauhoja
  2. 2

    Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kypsä riisi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet. Sekoita jauheliha ja riisi.

    MääräAinesosa
    1 dlpuuroriisiä
    400 g(1 pkt) naudan jauhelihaa
    1 tlyrttimaustetta
    1 tlsuolaa
    1 tlrouhittua mustapippuria
  3. 3

    Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja sitten molemmat tangot 6 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi ja halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Laita täytettä jokaisen levyn keskelle. Muotoile piirakat puolikuun muotoon kääntämällä taikinan toinen puoli kanneksi. Painele reunat kiinni haarukalla.

  4. 4

    Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa. Öljy on sopivan kuumaa 170-asteisena. Jos sinulla ei ole mittaria, pudota pieni taikinapala öljyyn. Kun se ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

    MääräAinesosa
    1 1/2 lrypsiöljyä

Vinkki: Ole varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä. Pidä aina uppopaistaessasi kattilan kantta käden ulottuvilla. Jos kuuma öljy alkaa kärytä, siirrä kattila pois levyltä. Jos öljy syttyy, sammuta palo kattilankannella tukahduttamalla. Älä koskaan yritä sammuttaa paloa vedellä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
22.10.2018
|
Päivitetty: 6.10.2025

Samankaltaisia reseptejä