Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapiirakat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Kappaletta
Fork and knife
12 Kappaletta
Perinteiset lihapiirakat ovat parhaita itse tehtyinä. Tarjoa uppopaistetut piirakat sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.

Ainekset

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
Vettä
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
100 g
margariinia (maidotonta)
6 dl
Hiivaleipäjauhoja

Täyte

1 dl
Puuroriisiä
400 g
(1 pkt) Naudan jauhelihaa
1 tl
Yrttimaustetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

Lisäksi

1 1/2 l
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Alusta joukkoon pehmeä margariini ja jauhot, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa taikinaa pöydällä kimmoisaksi noin 10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
Vettä
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
100 g
margariinia (maidotonta)
6 dl
Hiivaleipäjauhoja
2

Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kypsä riisi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet. Sekoita jauheliha ja riisi.

1 dl
Puuroriisiä
400 g
(1 pkt) Naudan jauhelihaa
1 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
3

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja sitten molemmat tangot 6 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi ja halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Laita täytettä jokaisen levyn keskelle. Muotoile piirakat puolikuun muotoon kääntämällä taikinan toinen puoli kanneksi. Painele reunat kiinni haarukalla.

4

Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa. Öljy on sopivan kuumaa 170-asteisena. Jos sinulla ei ole mittaria, pudota pieni taikinapala öljyyn. Kun se ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

1 1/2 l
rypsiöljyä

Vinkki: Ole varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä. Pidä aina uppopaistaessasi kattilan kantta käden ulottuvilla. Jos kuuma öljy alkaa kärytä, siirrä kattila pois levyltä. Jos öljy syttyy, sammuta palo kattilankannella tukahduttamalla. Älä koskaan yritä sammuttaa paloa vedellä.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 2.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1329

5563

122,7 g

10,3 g

44,6 g

0,9 g

2,9 g

14,1 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli