Lihapiirakat - Yhteishyvä

Lihapiirakat

???
Kappaleita
20
Jaa Somessa

Ainekset

5 dl
Vettä
50 g
Hiivaa
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
100 g
Margariinia
6 dl
Hiivaleipäjauhoja

TÄYTE

3/4 dl
Puuroriisiä (3/4 dl)
400 g
Naudan jauhelihaa
1 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Mustapippuria
1 tl
Suolaa

KYPSENTÄMISEEN

1 1/2 l
Öljyä esim. auringonkukkaöljyä

Näin teet

1

Valmista ensin taikina. Liuota hiiva kulhossa kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Sekoita pehmeä margariini taikinaan sekä loput jauhoista. Vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla 30-40 minuuttia.

Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista jauheliha pannulla ja mausta se. Valuta riisistä vesi ja sekoita riisi jauhelihaan.

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja sitten molemmat tangot 10 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Aseta täytettä jokaisen levyn keskelle. Taivuta taikinan toinen puoli kanneksi ja painele reunat hesim. haarukalla huolellisesti kiinni. Kuumenna öljy valurautapadassa. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun taikinapala ruskistuu noin minuutissa.

Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan rasvaan. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta valumaan talouspaperille lautaselle.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa