Lihapiirakat - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lihapiirakat

Lihapiirakat
Kappaleita
12
Valmistusaika
Useita tunteja
Perinteiset lihapiirakat ovat parhaita itse tehtyinä. Tarjoa uppopaistetut piirakat sinapin, ketsupin ja kurkkusalaatin kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
Vettä
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
100 g
margariinia (maidotonta)
6 dl
Hiivaleipäjauhoja

TÄYTE

1 dl
Puuroriisiä
400 g
(1 pkt) Naudan jauhelihaa
1 tl
Yrttimaustetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
Suolaa

LISÄKSI

1 1/2 l
rypsiöljyä

Vinkki: Ole varovainen käsitellessäsi kuumaa öljyä. Pidä aina uppopaistaessasi kattilan kantta käden ulottuvilla. Jos kuuma öljy alkaa kärytä, siirrä kattila pois levyltä. Jos öljy syttyy, sammuta palo kattilankannella tukahduttamalla. Älä koskaan yritä sammuttaa paloa vedellä.

Näin teet

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola. Alusta joukkoon pehmeä margariini ja jauhot, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhosta. Vaivaa taikinaa pöydällä kimmoisaksi noin 10 minuuttia. Nosta takaisin kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota vähintään 30 minuuttia.

50 g
(1 pkt) hiivaa
5 dl
Vettä
5 dl
Vehnäjauhoja
2 tl
Suolaa
100 g
margariinia (maidotonta)
6 dl
Hiivaleipäjauhoja
2

Valmista täyte. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta kypsä riisi. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää mausteet. Sekoita jauheliha ja riisi.

1 dl
Puuroriisiä
400 g
(1 pkt) Naudan jauhelihaa
1 tl
Yrttimaustetta
1 tl
Suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
3

Muotoile taikinasta tanko ja jaa se ensin puoliksi ja sitten molemmat tangot 6 osaan. Kauli taikinapalat noin sentin paksuisiksi ja halkaisijaltaan 12 sentin kokoisiksi levyiksi. Laita täytettä jokaisen levyn keskelle. Muotoile piirakat puolikuun muotoon kääntämällä taikinan toinen puoli kanneksi. Painele reunat kiinni haarukalla.

4

Kuumenna öljy kattilassa tai valurautapadassa. Öljy on sopivan kuumaa 170-asteisena. Jos sinulla ei ole mittaria, pudota pieni taikinapala öljyyn. Kun se ruskistuu noin minuutissa, öljy on sopivan kuumaa. Nosta muutama piirakka kerrallaan kypsymään kuumaan öljyyn. Käännä kerran paistamisen aikana. Nosta kypsät piirakat valumaan talouspaperin päälle lautaselle.

1 1/2 l
rypsiöljyä
Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 2.1.2005
Muokattu: 2.7.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g535 g
Proteiinia14 g169 g
Rasvaa123 g1472 g
Kuituja3 g35 g
Energiaa kj5563 66761
Energiaa kcal1329 15949

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja45 g535 g
Proteiinia14 g169 g
Rasvaa123 g1472 g
Kuituja3 g35 g
Energiaa kj5563 66761
Energiaa kcal1329 15949

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 5 dl Vettä

Resepti
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.