Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Limellä maustettu marjahillo

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
20 Desilitraa
Fork and knife
20 Desilitraa
Mausta marjahillo limellä. Kirpeän hedelmän hapokkuus tasapainottaa tyylikkäästi marjahillon makeutta. Kokeile limellä maustettua vadelmahilloa lettujen kanssa, tai täytä kääretorttu limettisellä mansikkahillolla. Mustikkahillo limellä maustettuna on hieno lisuke vaikka jäätelölle.

Ainekset

2 kg
(4 litraa) vadelmia, mansikoita tai mustikoita
1 - 2 kpl
limeä (1/2 dl limen mehua)
1/2 dl
vettä
1 kg
hillosokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Paloittele mansikat halutessasi. Laita marjat kattilaan.

2 kg
(4 litraa) vadelmia, mansikoita tai mustikoita
2

Pese limet. Raasta yhden limen kuori ja purista 1/2 dl mehua. Lisää mehu ja vesi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.

1 - 2 kpl
limeä (1/2 dl limen mehua)
1/2 dl
vettä
3

Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.

1 kg
hillosokeria
4

Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoitellen. Kuori vaahto pois pinnalta tarvittaessa. Mausta jäähtynyt hillo raastetulla limetinkuorella.

5

Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään yön yli.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.6.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

254

1064

0,6 g

0,1 g

57,3 g

57,3 g

3,6 g

0,8 g

0,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli