Limellä maustettu marjahillo

Arvostele resepti
20 Desilitraa

60 min (josta 30 min aktiivista)

Mausta marjahillo limellä. Kirpeän hedelmän hapokkuus tasapainottaa tyylikkäästi marjahillon makeutta. Kokeile limellä maustettua vadelmahilloa lettujen kanssa, tai täytä kääretorttu limettisellä mansikkahillolla. Mustikkahillo limellä maustettuna on hieno lisuke vaikka jäätelölle.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kg(4 litraa) vadelmia, mansikoita tai mustikoita
1 - 2 kpllimeä (1/2 dl limen mehua)
1/2 dlvettä
1 kghillosokeria

Valmistus

  1. 1

    Puhdista, perkaa ja huuhtele marjat tarvittaessa. Paloittele mansikat halutessasi. Laita marjat kattilaan.

    MääräAinesosa
    2 kg(4 litraa) vadelmia, mansikoita tai mustikoita
  2. 2

    Pese limet. Raasta yhden limen kuori ja purista 1/2 dl mehua. Lisää mehu ja vesi kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä ja kannen alla, kunnes marjoista alkaa muodostua vesihöyryä.

    MääräAinesosa
    1 - 2 kpllimeä (1/2 dl limen mehua)
    1/2 dlvettä
  3. 3

    Lisää hillosokeri ja sekoita. Kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen 10–15 minuuttia marjojen kuoren kovuudesta ja kypsyysasteesta riippuen. Jos pinnalle muodostuu vaahtoa, kuori se lusikalla pois. Sekoita välillä.

    MääräAinesosa
    1 kghillosokeria
  4. 4

    Siirrä kattila pois levyltä ja anna hillon jäähtyä puolisen tuntia välillä sekoitellen. Kuori vaahto pois pinnalta tarvittaessa. Mausta jäähtynyt hillo raastetulla limetinkuorella.

  5. 5

    Annostele hillo hyvin puhdistettuihin lasipurkkeihin ja sulje kannet tiiviisti. Anna purkkien jäähtyä ja siirrä ne sitten jääkaappiin. Anna tekeytyä vähintään yön yli.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
18.6.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025