Lohi-linssisalaatti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Vihreät linssit imevät itseensä runsaasti makuja ja rikastavat lohisalaattia.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvihreitä linssejä
4 rklaurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä
400 glohifileetä
1 rklsoijakastiketta
1 1/2 tlcajunmaustetta (suolaton)
1 tlsuolaa
250 gkirsikkatomaatteja
1/2 kplkurkkua
1 kplpunasipuli
1 kplruukku rucolaa

Kastike

1 kpllimetin mehu
1 1/2 rklaurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssien joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin öljytylle parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna paahtua hyvin. Käännä ja vähennä lämpöä. Paista juuri ja juuri kypsäksi. Mausta pinta soijakastikkeella, cajunmausteella ja suolalla. Pilko tomaatit, kurkku, kuorittu sipuli ja sekoita linssien joukkoon rucolan kanssa. Paloittele lohi ja lisää salaattiin.

Vinkki:

Jos et omista ruotopihtejä, ruodot voi poistaa myös kuorimaveitsellä. Ujuta ruodon pää kuorimaveitsen kolosta sisään, käännä veitsi kaltevaan asentoon, pidä ruodosta kiinni ja nykäise irti.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä, 1,5 tl Cajunmaustetta (suolaton), 1 tl Suolaa, Kurkkua, Ruukku rucolaa, Limetin mehu, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä