Lohi-linssisalaatti
60 min

Nappaa talteen!
Vihreät linssit imevät itseensä runsaasti makuja ja rikastavat lohisalaattia.
| 3 dl | vihreitä linssejä |
| 4 rkl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 400 g | lohifileetä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 1/2 tl | cajunmaustetta (suolaton) |
| 1 tl | suolaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 1/2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
- 1.
Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssien joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin öljytylle parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna paahtua hyvin. Käännä ja vähennä lämpöä. Paista juuri ja juuri kypsäksi. Mausta pinta soijakastikkeella, cajunmausteella ja suolalla. Pilko tomaatit, kurkku, kuorittu sipuli ja sekoita linssien joukkoon rucolan kanssa. Paloittele lohi ja lisää salaattiin.
Lohi-linssisalaatti
Vihreät linssit imevät itseensä runsaasti makuja ja rikastavat lohisalaattia.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vihreitä linssejä |
| 4 rkl | aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä |
| 400 g | lohifileetä |
| 1 rkl | soijakastiketta |
| 1 1/2 tl | cajunmaustetta (suolaton) |
| 1 tl | suolaa |
| 250 g | kirsikkatomaatteja |
| 1/2 kpl | kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku rucolaa |
Kastike | |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 1/2 rkl | aurinkokuivattujen tomaattien öljyä tai oliiviöljyä |
| suolaa | |
| rouhittua mustapippuria | |
Valmistus
- 1
Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssien joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin öljytylle parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna paahtua hyvin. Käännä ja vähennä lämpöä. Paista juuri ja juuri kypsäksi. Mausta pinta soijakastikkeella, cajunmausteella ja suolalla. Pilko tomaatit, kurkku, kuorittu sipuli ja sekoita linssien joukkoon rucolan kanssa. Paloittele lohi ja lisää salaattiin.
Vinkki:
Jos et omista ruotopihtejä, ruodot voi poistaa myös kuorimaveitsellä. Ujuta ruodon pää kuorimaveitsen kolosta sisään, käännä veitsi kaltevaan asentoon, pidä ruodosta kiinni ja nykäise irti.
Ravintosisältö
449
Energiaa kcal
1879
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
449
Energiaa kcal
1879
Energiaa kj
19,5 g
Rasvaa
3,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
3,5 g
Sokereita
6,5 g
Kuituja
34,3 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 rkl Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä, 1,5 tl Cajunmaustetta (suolaton), 1 tl Suolaa, Kurkkua, Ruukku rucolaa, Limetin mehu, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























