Huuhtele ja keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele ja valuta. Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada linssien joukkoon. Lisää aurinkokuivatut tomaatit. Poista lohesta ruodot. Nosta lohifilee nahkapuoli alaspäin öljytylle parilalle tai grillialustalla kuumaan grilliin. Anna paahtua hyvin. Käännä ja vähennä lämpöä. Paista juuri ja juuri kypsäksi. Mausta pinta soijakastikkeella, cajunmausteella ja suolalla. Pilko tomaatit, kurkku, kuorittu sipuli ja sekoita linssien joukkoon rucolan kanssa. Paloittele lohi ja lisää salaattiin.
Vinkki:
Jos et omista ruotopihtejä, ruodot voi poistaa myös kuorimaveitsellä. Ujuta ruodon pää kuorimaveitsen kolosta sisään, käännä veitsi kaltevaan asentoon, pidä ruodosta kiinni ja nykäise irti.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
446
1867
19,5 g
3,3 g
30,5 g
3,3 g
6,5 g
34,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 rkl Aurinkokuivattuja tomaatteja kuutioina öljyssä,
1,5 tl Cajunmaustetta (suolaton),
1 tl Suolaa,
Kurkkua,
Ruukku rucolaa,
Limetin mehu,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli