Lohikeitto maitoliemellä - Yhteishyvä

Lohikeitto maitoliemellä

Lohikeitto maitoliemellä
Annokset
4
Ruokavalio
Lohikeitto maitoliemellä on helppo valmistaa ja maistuu herkulliselta.
Jaa Somessa

Ainekset

6 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 - 2 kpl
Sipulia
1 1/2 tl
Suolaa
8 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
400 g
Lohifileetä
2 dl
Maitoa tai kermaa
1/2 - 1 dl
Tilliä

Näin teet

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.
1

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä kasvikset maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä lähes kypsiksi.

6 kpl
Perunaa
2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Laakerinlehti
8 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
1 - 2 kpl
Sipulia
Poista lohifileestä nahka ja ruodot.
2

Poista lohifileestä nahka ja ruodot.

400 g
Lohifileetä
Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.
3

Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.

Lisää maito tai kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoile keitto ruisleivän kanssa. Paahda leipäviipaleet halutessasi.
4

Lisää maito tai kerma, suola ja paloiteltu lohi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää, noin 5 minuuttia. Lisää tilli ja tarjoile keitto ruisleivän kanssa. Paahda leipäviipaleet halutessasi.

1 1/2 tl
Suolaa
2 dl
Maitoa tai kermaa
1/2 - 1 dl
Tilliä
Resepti
Minna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.12.2005
Muokattu: 7.9.2018
Jaa Somessa