Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lohikeitto maitoliemellä

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten arkiruokasuosikkeihin. Mausta maitoliemi maukkaaksi kokonaisilla maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

Ainekset

6 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
8 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
400 g
Lohifileetä
2 dl
Maitoa
1 dl
tilliä hienonnettuna
1 1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

~19
15
/yht. 9 tuotetta
(hinta Prismassa 14.2.)
Kopioi ostoslista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Mittaa vesi kattilaan, lisää kasvikset ja keitä maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 kpl
Porkkanaa
6 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Sipulia
8 dl
Vettä
1 kpl
Laakerinlehti
10 kpl
Maustepippuria
2

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.

400 g
Lohifileetä
3

Lisää keittoon maito, paloiteltu lohi ja suola. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

2 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Suolaa
4

Lisää tilli.

1 dl
tilliä hienonnettuna
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.12.2005
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

298

1247

13,8 g

2,5 g

19,3 g

4,8 g

2,5 g

22,5 g

2,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

1 kpl Laakerinlehti,

1 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli