Lohikeitto maitoliemellä

arvosana5/5

(5)arviota
4 Annosta

30 min

Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten arkiruokasuosikkeihin. Mausta maitoliemi maukkaaksi kokonaisilla maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
6 kplperunaa (kiinteä lajike)
2 kplporkkanaa
2 kplsipulia
8 dlvettä
10 kplmaustepippuria
1 kpllaakerinlehti
400 glohifileetä
2 dlmaitoa
1 dltilliä hienonnettuna
1 1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Mittaa vesi kattilaan, lisää kasvikset ja keitä maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

    MääräAinesosa
    2 kplporkkanaa
    6 kplperunaa (kiinteä lajike)
    2 kplsipulia
    8 dlvettä
    1 kpllaakerinlehti
    10 kplmaustepippuria
  2. 2

    Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.

    MääräAinesosa
    400 glohifileetä
  3. 3

    Lisää keittoon maito, paloiteltu lohi ja suola. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
    1 1/2 tlsuolaa
  4. 4

    Viimeistele keitto hienonnetulla tillillä.

    MääräAinesosa
    1 dltilliä hienonnettuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl Laakerinlehti, 1 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Autio, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
7.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä