Lohikeitto maitoliemellä | Keitot | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Lohikeitto maitoliemellä

Lohikeitto maitoliemellä

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Perinteinen lohikeitto kuuluu suomalaisten arkiruokasuosikkeihin. Mausta maitoliemi maukkaaksi kokonaisilla maustepippureilla ja laakerinlehdellä.

Ainekset

6 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Porkkanaa
2 kpl
Sipulia
8 dl
Vettä
10 kpl
Maustepippuria
1 kpl
Laakerinlehti
400 g
Lohifileetä
2 dl
Maitoa
1 dl
tilliä hienonnettuna
1 1/2 tl
Suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Pese, kuori ja paloittele perunat, porkkanat ja sipulit. Mittaa vesi kattilaan, lisää kasvikset ja keitä maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa vedessä noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä.

2 kpl
Porkkanaa
6 kpl
perunaa (kiinteä lajike)
2 kpl
Sipulia
8 dl
Vettä
1 kpl
Laakerinlehti
10 kpl
Maustepippuria
2

Poista lohifileestä nahka ja ruodot. Leikkaa lohi reiluiksi kuutioiksi.

400 g
Lohifileetä
3

Lisää keittoon maito, paloiteltu lohi ja suola. Hauduta noin 5 minuuttia, kunnes kala on kypsää.

2 dl
Maitoa
1 1/2 tl
Suolaa
4

Lisää tilli.

1 dl
tilliä hienonnettuna
Resepti:
Minna Saarni, Anu Brask
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 25.12.2005
Muokattu: 9.3.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1247

298

13,8 g

2,5 g

19,3 g

4,8 g

2,5 g

22,5 g

2,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

8 dl Vettä,

1 kpl Laakerinlehti,

1 dl tilliä hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli