Lohta thaimaalaisittain

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glohta
1 kpl(200 g) pakasteparsakaalia
1 rkloliiviöljyä
pala purjon vihreää osaa
1 kplvalkosipulinkynsi
2 1/2 rklpunaista currytahnaa
1 kpl(400 ml) kookosmaitoa
1 kpllimetin mehu
suolaa

Lisäksi

basmatiriisiä

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja valuta parsakaalit. Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa reiluiksi kuutioiksi. Paista lohipalat korkealaitaisessa kasarissa öljyssä käännellen. Nosta lohipalat hetkeksi syrjään.Halkaise purjo, huuhtele huolella ja viipaloi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää pannulle purjot, valkosipulinkynsi ja currytahna. Kääntele, kunnes ainekset lämpenevät. Lisää joukkoon kookosmaito, parsakaalit ja lohipalat. Anna kastikkeen kiehua muutama minuutti.Mausta kastike limetin mehulla ja ripauksella suolaa. Tarjoile keitetyn basmatiriisin kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä