Maapähkinävoilla maustettu lihapata | Pataruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Maapähkinävoilla maustettu lihapata

Maapähkinävoilla maustettu lihapata

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Maapähkinävoin mehevöittämää gambialaista lihapataa kutsutaan domodaksi. Resepti on lukijamme Yayan, jonka viisihenkisessä perheessä tätä afrikkalaista pataa kokataan viikoittain.

Ainekset

1 kg
naudanpaistia
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3 rkl
rypsiöljyä
140 g
(1 prk) tomaattisosetta
1 tl
suolaa
1 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
chilirouhetta
7 - 8 dl
vettä
2
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
340 g
(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
1
(600 g) bataatti

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

1 kg
naudanpaistia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2

Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.

3 rkl
rypsiöljyä
7 - 8 dl
vettä
3

Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.

140 g
(1 prk) tomaattisosetta
1 tl
suolaa
1 tl
chilirouhetta
1 tl
rouhittua mustapippuria
2
lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
340 g
(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
4

Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.

1
(600 g) bataatti

VINKKI: Tee lihapata broilerin paistileikkeistä. Broilerille riittää tunnin haudutus.

Resepti:
Taina Salovaara, Yaya Njie
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 10.1.2019
Muokattu: 2.10.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

822

196

8,9 g

1,8 g

1,4 g

1,4 g

0,1 g

27,8 g

0,2 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

sipulia,

valkosipulinkynttä,

lihaliemikuutiota (gluteenitonta),

340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta),

(600 g) bataatti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli