Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.
Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.
Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.
VINKKI: Tee lihapata broilerin paistileikkeistä. Broilerille riittää tunnin haudutus.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
196
822
8,9 g
1,8 g
1,4 g
1,4 g
0,1 g
27,8 g
0,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
sipulia,
valkosipulinkynttä,
lihaliemikuutiota (gluteenitonta),
340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta),
(600 g) bataatti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli