Maapähkinävoilla maustettu lihapata

Arvostele resepti
8 Annosta

Useita tunteja

Maapähkinävoin mehevöittämää gambialaista lihapataa kutsutaan domodaksi. Resepti on lukijamme Yayan, jonka viisihenkisessä perheessä tätä afrikkalaista pataa kokataan viikoittain.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1 kgnaudanpaistia
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 rklrypsiöljyä
140 g(1 prk) tomaattisosetta
1 tlsuolaa
1 tlrouhittua mustapippuria
1 tlchilirouhetta
7 - 8 dlvettä
2 lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
340 g(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
1 (600 g) bataatti

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1 kgnaudanpaistia
    4 valkosipulinkynttä
    2 sipulia
  2. 2

    Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.

    MääräAinesosa
    3 rklrypsiöljyä
    7 - 8 dlvettä
  3. 3

    Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.

    MääräAinesosa
    140 g(1 prk) tomaattisosetta
    1 tlsuolaa
    1 tlchilirouhetta
    1 tlrouhittua mustapippuria
    2 lihaliemikuutiota (gluteenitonta)
    340 g(1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta)
  4. 4

    Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.

    MääräAinesosa
    1 (600 g) bataatti

VINKKI: Tee lihapata broilerin paistileikkeistä. Broilerille riittää tunnin haudutus.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sipulia, valkosipulinkynttä, lihaliemikuutiota (gluteenitonta), 340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta), (600 g) bataatti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara, Yaya Njie
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
10.1.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä