Maapähkinävoilla maustettu lihapata
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Maapähkinävoin mehevöittämää gambialaista lihapataa kutsutaan domodaksi. Resepti on lukijamme Yayan, jonka viisihenkisessä perheessä tätä afrikkalaista pataa kokataan viikoittain.
| 1 kg | naudanpaistia |
| 2 | sipulia |
| 4 | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 140 g | (1 prk) tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 7 - 8 dl | vettä |
| 2 | lihaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 340 g | (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta) |
| 1 | (600 g) bataatti |
- 1.
Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
- 2.
Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.
- 3.
Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.
- 4.
Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.
Maapähkinävoilla maustettu lihapata
Maapähkinävoin mehevöittämää gambialaista lihapataa kutsutaan domodaksi. Resepti on lukijamme Yayan, jonka viisihenkisessä perheessä tätä afrikkalaista pataa kokataan viikoittain.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | naudanpaistia |
| 2 | sipulia |
| 4 | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | rypsiöljyä |
| 140 g | (1 prk) tomaattisosetta |
| 1 tl | suolaa |
| 1 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | chilirouhetta |
| 7 - 8 dl | vettä |
| 2 | lihaliemikuutiota (gluteenitonta) |
| 340 g | (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta) |
| 1 | (600 g) bataatti |
Valmistus
- 1
Leikkaa liha noin 2 cm:n kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 1 kg naudanpaistia 4 valkosipulinkynttä 2 sipulia - 2
Ruskista lihat kolmessa erässä öljyssä paistinpannulla. Siirrä lihat pataan tai isoon kattilaan. Huuhdo pannu ruskistusten välillä vedellä ja kaada huuhdevesi lihojen päälle.
Määrä Ainesosa 3 rkl rypsiöljyä 7 - 8 dl vettä - 3
Lisää sipuli, valkosipuli, tomaattisose ja mausteet sekä sen verran vettä, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Murenna liemikuutiot pataan ja sekoita maapähkinävoi joukkoon.
Määrä Ainesosa 140 g (1 prk) tomaattisosetta 1 tl suolaa 1 tl chilirouhetta 1 tl rouhittua mustapippuria 2 lihaliemikuutiota (gluteenitonta) 340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta) - 4
Anna padan hautua hiljalleen 1 ½ tuntia silloin tällöin sekoitellen. Kuori ja leikkaa bataatti 3 cm:n paloiksi ja lisää ne pataan. Keitä hiljalleen noin 30 minuuttia tai kunnes bataatti on kypsää ja liha mureaa. Tarjoa pata keitetyn riisin kanssa.
Määrä Ainesosa 1 (600 g) bataatti
VINKKI: Tee lihapata broilerin paistileikkeistä. Broilerille riittää tunnin haudutus.
Ravintosisältö
196
Energiaa kcal
822
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
196
Energiaa kcal
822
Energiaa kj
8,9 g
Rasvaa
1,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
1,4 g
Hiilihydraatteja
1,4 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
27,8 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: sipulia, valkosipulinkynttä, lihaliemikuutiota (gluteenitonta), 340 g (1 prk) maapähkinävoita (sokeritonta), (600 g) bataatti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























