Makkarastroganoff

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glenkkimakkaraa
1 kplsipuli
1 rklöljyä
35 g(2 rkl) tomaattisosetta
1 rklsinappia
suolaa
rouhittua mustapippuria
3 dlvettä
1 dlmaustekurkun lientä
120 g(1 prk) smetanaa
85 g(1 dl) maustekurkkukuutioita

Pinnalle

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi makkarat. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    500 glenkkimakkaraa
    1 kplsipuli
  2. 2

    Ruskista makkarat teflonpintaisessa kasarissa. Nosta makkarat syrjään. Lisää kasariin öljy ja kuullota sipuleita öljyssä hetken aikaa.

    MääräAinesosa
    1 rklöljyä
  3. 3

    Lisää joukkoon makkarat, mausteet, vesi ja maustekurkun liemi. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    35 g(2 rkl) tomaattisosetta
    1 rklsinappia
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    3 dlvettä
    1 dlmaustekurkun lientä
  4. 4

    Lisää joukkoon smetana ja kurkkukuutiot. Anna hautua 5–10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    120 g(1 prk) smetanaa
    85 g(1 dl) maustekurkkukuutioita
  5. 5

    Ripottele kastikkeen pinnalle koristeeksi persiljaa. Tarjoile perunoiden ja salaatin kanssa.

    MääräAinesosa
    persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: suolaa, rouhittua mustapippuria, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä