Mansikka-limettisohjo | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mansikka-limettisohjo

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Muutamasta aineksesta pyöräytetty raikas mansikkasohjo on loistava jälkiruoka varsinkin raskaan aterian jälkeen. Tarvitset jäisten mansikoiden jauhamiseen joko monitoimikoneen tai vahvan tehosekoittimen.

Ainekset

500 g
Jäisiä pakastemansikoita
1 dl
Limettimehua
1 dl
Ruokosokeria
Tuoretta minttua

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kiehauta sokeri ja limettimehu. Pane mansikat monitoimikoneeseen, kaada päälle sokeriliemi. Lisää sekaan mintunlehtiä ja anna mansikoiden sulaa hetki. Käynnistä kone ja jauha mansikat pehmeäksi sohjoksi. Jaa sohjo jälkiruokakuppeihin tai laseihin. Tarjoa heti.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 8.1.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

617

148

0,5 g

31,3 g

30,5 g

2,3 g

0,8 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Tuoretta minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli