Marinoitu possunfilee

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kgporsaan sisäfileetä
2 rklöljyä
1 tlsuolaa
mustapippuria
2 rklsitruunamehua
muutama sitruunan kuorisuikale
2 tltulista chilitahnaa (esim. sambal oelek)
1 rklhunajaa
2 kplvalkosipulin kynttä
2 rkltuoretta tai 2 tl kuivattua rosmariinia hienonnettuna
2 rkloliiviöljyä
hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Poista fileistä kalvot. Ruskista fileet paistinpannussa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita uunivuokaan loput ainekset ja kääntele fileitä seoksessa. Pistä toiseen fileeseen paistomittari niin, että sen kärki osuu fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 65–70 astetta. Valele fileitä muutaman kerran kypsymisen aikana. Jäähdytä lihat. Nosta jäähtyneet fileet vuoasta. Siivilöi paistoliemi talteen. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne matalaan vuokaan. Valele päälle paistoliemi. Säilytä peitettynä jääkaapissa. Voit kypsentää lihan jo pari päivää aikaisemmin. Valele lihoja välillä liemellä. Aseta lihat tarjolle salaattisuikaleilla peitetylle vadille. Sirottele pinnalle persiljaa ja koristele tomaattilohkoilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä