Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu possunfilee

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1 kg
Porsaan sisäfileetä
2 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
Mustapippuria
2 rkl
Sitruunamehua
Muutama sitruunan kuorisuikale
2 tl
Tulista chilitahnaa (esim. sambal oelek)
1 rkl
Hunajaa
2 kpl
Valkosipulin kynttä
2 rkl
Tuoretta tai 2 tl kuivattua rosmariinia hienonnettuna
2 rkl
Oliiviöljyä
Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileistä kalvot. Ruskista fileet paistinpannussa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita uunivuokaan loput ainekset ja kääntele fileitä seoksessa. Pistä toiseen fileeseen paistomittari niin, että sen kärki osuu fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 65–70 astetta. Valele fileitä muutaman kerran kypsymisen aikana. Jäähdytä lihat. Nosta jäähtyneet fileet vuoasta. Siivilöi paistoliemi talteen. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne matalaan vuokaan. Valele päälle paistoliemi. Säilytä peitettynä jääkaapissa. Voit kypsentää lihan jo pari päivää aikaisemmin. Valele lihoja välillä liemellä. Aseta lihat tarjolle salaattisuikaleilla peitetylle vadille. Sirottele pinnalle persiljaa ja koristele tomaattilohkoilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Aila Pakarinen
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.4.2008
|
Muokattu: 5.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.