Marinoitu punasipuli

arvosana3/5

(17)arviota
5 Desilitraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Marinoitu punasipuli on helppo ja herkullinen täyte burgereihin ja loistava lisuke arkiaterialle. Valmistat sipulin marinadin nopeasti vain viidestä aineesta.

Ainekset

MääräAinesosa
4 kplpunasipulia
1 dlpunaviinietikkaa
1/2 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
5 kplkokonaisia mustapippureita
1 kpllaakerinlehti

Valmistus

  1. 1

    Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    4 kplpunasipulia
  2. 2

    Mittaa etikka, sokeri ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

    MääräAinesosa
    1 dlpunaviinietikkaa
    1/2 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    5 kplkokonaisia mustapippureita
    1 kpllaakerinlehti
  3. 3

    Lisää sipulit liemeen ja anna maustua noin 20 minuuttia.

  4. 4

    Purkita sipulit liemineen ja anna maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki! Voit lisätä liemeen mausteeksi myös esimerkiksi viipaloitua valkosipulia tai inkivääriä. Laakerinlehden voit halutessasi korvata muilla yrteillä. Marinadin mausteeksi sopivat esimerkiksi timjami ja rosmariini.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
1.12.2021
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä