Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marinoitu punasipuli

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Helpot marinoidut punasipulit on upea lisuke juhlavaan kalapöytään. Kruunaa makeaksi marinoiduilla sipuleilla myös astetta arkisemmat herkut. Jauhelihapihvit, burgerit ja salaatit saavat punasipulista kivan lisän.

Ainekset

4 kpl
punasipulia
1 dl
puna- tai valkoviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
5 kpl
kokonaisia musta- tai roseepippureita
1 kpl
laakerinlehti

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi.

4 kpl
punasipulia
2

Mittaa etikka, sokeri ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri sulaa.

1 dl
puna- tai valkoviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
5 kpl
kokonaisia musta- tai roseepippureita
1 kpl
laakerinlehti
3

Lisää sipulit liemeen ja anna maustua noin 20 minuuttia.

4

Purkita sipulit liemineen ja anna maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki! Voit lisätä liemeen mausteeksi myös esimerkiksi viipaloitua valkosipulia tai inkivääriä. Laakerinlehden voit halutessasi korvata muilla yrteillä. Marinadin mausteeksi sopivat esimerkiksi timjami ja rosmariini.

Miltä maistui?(9 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.12.2021
|
Muokattu: 1.12.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

55

229

11,2 g

10,4 g

1,0 g

0,8 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

5 kpl kokonaisia musta- tai roseepippureita,

1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli