Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Savusipulihilloke

Marinoitu punasipuli

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
5 Desilitraa
Fork and knife
5 Desilitraa
Marinoitu punasipuli on helppo ja herkullinen täyte burgereihin ja loistava lisuke arkiaterialle. Valmistat sipulin marinadin nopeasti vain viidestä aineesta.

Ainekset

4 kpl
punasipulia
1 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
5 kpl
kokonaisia mustapippureita
1 kpl
laakerinlehti

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi.

4 kpl
punasipulia
2

Mittaa etikka, sokeri ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.

1 dl
punaviinietikkaa
1/2 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
5 kpl
kokonaisia mustapippureita
1 kpl
laakerinlehti
3

Lisää sipulit liemeen ja anna maustua noin 20 minuuttia.

4

Purkita sipulit liemineen ja anna maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Vinkki! Voit lisätä liemeen mausteeksi myös esimerkiksi viipaloitua valkosipulia tai inkivääriä. Laakerinlehden voit halutessasi korvata muilla yrteillä. Marinadin mausteeksi sopivat esimerkiksi timjami ja rosmariini.

Miltä maistui?(16 arviota)
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 1.12.2021
|
Muokattu: 26.3.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

58

241

11,6 g

10,4 g

1,2 g

1,0 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl laakerinlehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli