Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi tai viipaleiksi.
Mittaa etikka, sokeri ja mausteet pieneen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita, kunnes sokeri liukenee.
Lisää sipulit liemeen ja anna maustua noin 20 minuuttia.
Purkita sipulit liemineen ja anna maustua kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Vinkki! Voit lisätä liemeen mausteeksi myös esimerkiksi viipaloitua valkosipulia tai inkivääriä. Laakerinlehden voit halutessasi korvata muilla yrteillä. Marinadin mausteeksi sopivat esimerkiksi timjami ja rosmariini.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
58
241
—
—
11,6 g
10,4 g
1,2 g
1,0 g
0,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 kpl laakerinlehti.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli