Marinoitu tofu ja vesimeloni-tomaattisalsa

Arvostele resepti
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Miedon makuiseen tofuun saa lisää makua marinoimalla. Paista tofu pannulla kauniin väriseksi ja tarjoa vesimeloni-tomaattisalsan kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
2 dlrypsiöljyä
1 rklsuikaloitua tuoretta inkivääriä
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklsoijakastiketta
2 rkljuoksevaa hunajaa
1 kpllimetin mehu
1 kplpaketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua

Meloni-tomaattisalsa

1 kplpala (n. 250 g) vesimelonia
2 kplkypsää tomaattia
1/2 kplpunasipuli
2 rkloliiviöljyä
1 rkltummaa balsamiviinietikkaa
2 rklsilputtua tuoretta tilliä

Valmistus

  1. 1

    Yhdistä marinadin ainekset rasiassa.

    MääräAinesosa
    1 kpllimetin mehu
    2 rkljuoksevaa hunajaa
    2 rklsoijakastiketta
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 rklsuikaloitua tuoretta inkivääriä
    2 dlrypsiöljyä
  2. 2

    Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna tofun maustua marinadissa peitettynä muutaman tunnin jääkaapissa. Ravistele marinadia välillä.

    MääräAinesosa
    1 kplpaketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua
  3. 3

    Valmista salsa. Kuutioi vesimeloni ja tomaatti. Kuori ja silppua sipuli. Yhdistä ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.

    MääräAinesosa
    2 rklsilputtua tuoretta tilliä
    1 rkltummaa balsamiviinietikkaa
    2 rkloliiviöljyä
    1/2 kplpunasipuli
    2 kplkypsää tomaattia
    1 kplpala (n. 250 g) vesimelonia
  4. 4

    Kuumenna öljy pannussa. Paista tofu kauniin väriseksi kummaltakin puolelta. Tarjoa tofu salsan kanssa.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
23.7.2018
|
Päivitetty: 6.11.2025