Marinoitu tofu ja vesimeloni-tomaattisalsa
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Miedon makuiseen tofuun saa lisää makua marinoimalla. Paista tofu pannulla kauniin väriseksi ja tarjoa vesimeloni-tomaattisalsan kera.
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | suikaloitua tuoretta inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 kpl | paketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua |
| Meloni-tomaattisalsa | |
|---|---|
| 1 kpl | pala (n. 250 g) vesimelonia |
| 2 kpl | kypsää tomaattia |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | silputtua tuoretta tilliä |
- 1.
Yhdistä marinadin ainekset rasiassa.
- 2.
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna tofun maustua marinadissa peitettynä muutaman tunnin jääkaapissa. Ravistele marinadia välillä.
- 3.
Valmista salsa. Kuutioi vesimeloni ja tomaatti. Kuori ja silppua sipuli. Yhdistä ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.
- 4.
Kuumenna öljy pannussa. Paista tofu kauniin väriseksi kummaltakin puolelta. Tarjoa tofu salsan kanssa.
Marinoitu tofu ja vesimeloni-tomaattisalsa
Miedon makuiseen tofuun saa lisää makua marinoimalla. Paista tofu pannulla kauniin väriseksi ja tarjoa vesimeloni-tomaattisalsan kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | suikaloitua tuoretta inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 2 rkl | juoksevaa hunajaa |
| 1 kpl | limetin mehu |
| 1 kpl | paketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua |
Meloni-tomaattisalsa | |
| 1 kpl | pala (n. 250 g) vesimelonia |
| 2 kpl | kypsää tomaattia |
| 1/2 kpl | punasipuli |
| 2 rkl | oliiviöljyä |
| 1 rkl | tummaa balsamiviinietikkaa |
| 2 rkl | silputtua tuoretta tilliä |
Valmistus
- 1
Yhdistä marinadin ainekset rasiassa.
Määrä Ainesosa 1 kpl limetin mehu 2 rkl juoksevaa hunajaa 2 rkl soijakastiketta 2 kpl valkosipulinkynttä 1 rkl suikaloitua tuoretta inkivääriä 2 dl rypsiöljyä - 2
Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna tofun maustua marinadissa peitettynä muutaman tunnin jääkaapissa. Ravistele marinadia välillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl paketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua - 3
Valmista salsa. Kuutioi vesimeloni ja tomaatti. Kuori ja silppua sipuli. Yhdistä ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa.
Määrä Ainesosa 2 rkl silputtua tuoretta tilliä 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa 2 rkl oliiviöljyä 1/2 kpl punasipuli 2 kpl kypsää tomaattia 1 kpl pala (n. 250 g) vesimelonia - 4
Kuumenna öljy pannussa. Paista tofu kauniin väriseksi kummaltakin puolelta. Tarjoa tofu salsan kanssa.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Jäätkö kaipaamaan? Nämä kolme ruokaa ovat väistymässä joulupöydästä
- 2.Testasimme merinovillapipot! Löytyi uusi, kaunis luottolakki
- 3.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Oletkos nähnyt näin upeaa taatelikakkua? Leivo joulupöydän kruunuksi!
- 6.Arja Elina hankki airfryerin – Sen jälkeen mikään ei ollut kuin ennen












