Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan.
Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.
Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia.
Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
199
832
13,0 g
5,2 g
8,5 g
8,0 g
3,8 g
10,0 g
3,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 l Vettä,
Laakerinlehteä,
Maustepippuria,
1 rkl Meiramia,
4 - 5 rkl Tomaattisosetta,
Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli