Mausteinen bratwurst-kaalikeitto
60 min

Nappaa talteen!
Tuhdista bratwurstikeitosta riittää syötävää niin arkena kuin viikonloppunakin.
| 600 g | braatvurstia |
| 1 kg | kaalia |
| 1 kpl | purjo |
| 500 g | porkkanaa |
| 4 l | vettä |
| 5 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 - 12 kpl | maustepippuria |
| 1 rkl | meiramia |
| 4 - 5 rkl | tomaattisosetta |
| Pinnalle | |
|---|---|
| hienonnettua persiljaa | |
- 1.
Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan.
- 2.
Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.
- 3.
Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia.
- 4.
Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.
Mausteinen bratwurst-kaalikeitto
Tuhdista bratwurstikeitosta riittää syötävää niin arkena kuin viikonloppunakin.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | braatvurstia |
| 1 kg | kaalia |
| 1 kpl | purjo |
| 500 g | porkkanaa |
| 4 l | vettä |
| 5 kpl | kasvisliemikuutiota |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 10 - 12 kpl | maustepippuria |
| 1 rkl | meiramia |
| 4 - 5 rkl | tomaattisosetta |
Pinnalle | |
| hienonnettua persiljaa | |
Valmistus
- 1
Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan.
Määrä Ainesosa 600 g braatvurstia - 2
Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.
Määrä Ainesosa 1 kg kaalia 1 kpl purjo 500 g porkkanaa - 3
Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 4 l vettä 5 kpl kasvisliemikuutiota 2 kpl laakerinlehteä 10 - 12 kpl maustepippuria 1 rkl meiramia 4 - 5 rkl tomaattisosetta - 4
Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.
Määrä Ainesosa hienonnettua persiljaa
Ravintosisältö
199
Energiaa kcal
832
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
199
Energiaa kcal
832
Energiaa kj
13,0 g
Rasvaa
5,2 g
Tyydyttynyttä rasvaa
8,5 g
Hiilihydraatteja
8,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
10,0 g
Proteiinia
3,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 l Vettä, Laakerinlehteä, Maustepippuria, 1 rkl Meiramia, 4 - 5 rkl Tomaattisosetta, Hienonnettua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























