Mausteinen bratwurst-kaalikeitto

Arvostele resepti
10 Annosta

60 min

Tuhdista bratwurstikeitosta riittää syötävää niin arkena kuin viikonloppunakin.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
600 gbraatvurstia
1 kgkaalia
1 kplpurjo
500 gporkkanaa
4 lvettä
5 kplkasvisliemikuutiota
2 kpllaakerinlehteä
10 - 12 kplmaustepippuria
1 rklmeiramia
4 - 5 rkltomaattisosetta

Pinnalle

hienonnettua persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan.

    MääräAinesosa
    600 gbraatvurstia
  2. 2

    Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.

    MääräAinesosa
    1 kgkaalia
    1 kplpurjo
    500 gporkkanaa
  3. 3

    Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    4 lvettä
    5 kplkasvisliemikuutiota
    2 kpllaakerinlehteä
    10 - 12 kplmaustepippuria
    1 rklmeiramia
    4 - 5 rkltomaattisosetta
  4. 4

    Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.

    MääräAinesosa
    hienonnettua persiljaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 4 l Vettä, Laakerinlehteä, Maustepippuria, 1 rkl Meiramia, 4 - 5 rkl Tomaattisosetta, Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä