Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen bratwurst-kaalikeitto

timer-icon60 min
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Tuhdista bratwurstikeitosta riittää syötävää niin arkena kuin viikonloppunakin.

Ainekset

600 g
Braatvurstia
1 kg
kaalia
1 kpl
Purjo
500 g
Porkkanaa
4 l
Vettä
5 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 kpl
Laakerinlehteä
10 - 12 kpl
Maustepippuria
1 rkl
Meiramia
4 - 5 rkl
Tomaattisosetta

Pinnalle

Hienonnettua persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan.

600 g
Braatvurstia
2

Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat. Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät.

1 kg
kaalia
1 kpl
Purjo
500 g
Porkkanaa
3

Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia.

4 l
Vettä
5 kpl
Kasvisliemikuutiota
2 kpl
Laakerinlehteä
10 - 12 kpl
Maustepippuria
1 rkl
Meiramia
4 - 5 rkl
Tomaattisosetta
4

Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.

Hienonnettua persiljaa
Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.5.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

199

832

13,0 g

5,2 g

8,5 g

8,0 g

3,8 g

10,0 g

3,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

4 l Vettä,

Laakerinlehteä,

Maustepippuria,

1 rkl Meiramia,

4 - 5 rkl Tomaattisosetta,

Hienonnettua persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli