Mausteinen kaalivokki

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

15 min

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gkaalia
1 - 2 kplporkkanaa
1 kplpieni sipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
2 cmpala inkivääriä
1 kplpunainen chili
2 tljuustokuminaa
1 tlkorianteria
1 tlcurrya
3 rklöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklvoita
50 gmanteleita

Lisäksi

2 dlturkkilaista jogurttia
suolaa
1 rklsitruunamehua

Valmistus

  1. 1

    Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääripala. Paahda mantelit kuivalla pannulla.

    Kuumenna öljy vokissa. Kuumenna mausteita hetki, lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää tarvittaessa pannulle vähän vettä. Viimeistele ruoka voilla ja lisää pinnalle mantelit. Tarjoa lisänä suolalla ja sitruunalla maustettua jogurttia ja leipää.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 2 cm Pala inkivääriä, Punainen chili, 2 tl Juustokuminaa, 1 tl Korianteria, 1 tl Currya, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Mustapippuria, Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä