Mausteinen puolukkamehu

Arvostele resepti
1 Litraa

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii ihanasti kuplivissa cocktaileissa ja vaikka glögissä.

Ainekset

MääräAinesosa
600 gpuolukoita (pakaste)
1 lvettä
3 kplkanelitankoa
1/2 rklkardemummansiemeniä
1 kplvaniljatanko
1/4 tlsitruunahappoa
2 1/2 dlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki.

    MääräAinesosa
    600 gpuolukoita (pakaste)
  2. 2

    Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.

    MääräAinesosa
    1 lvettä
    3 kplkanelitankoa
    1/2 rklkardemummansiemeniä
    1 kplvaniljatanko
    1/4 tlsitruunahappoa
  3. 3

    Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.

  4. 4

    Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dlsokeria

Puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi ja lisäksi punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl kanelitankoa, 0.5 rkl kardemummansiemeniä, 1 kpl vaniljatanko, 0.25 tl sitruunahappoa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 14.10.2025

Samankaltaisia reseptejä