Mausteinen puolukkamehu
Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii ihanasti kuplivissa cocktaileissa ja vaikka glögissä.
| 600 g | puolukoita (pakaste) |
| 1 l | vettä |
| 3 kpl | kanelitankoa |
| 1/2 rkl | kardemummansiemeniä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 1/4 tl | sitruunahappoa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
- 1.
Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki.
- 2.
Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.
- 3.
Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
- 4.
Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.
Mausteinen puolukkamehu
Uuttamalla tehtyyn mehuun ei tarvita mehumaijaa, vaan se valmistuu jääkaapissa kuin itsekseen. Monikäyttöinen mehu toimii ihanasti kuplivissa cocktaileissa ja vaikka glögissä.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | puolukoita (pakaste) |
| 1 l | vettä |
| 3 kpl | kanelitankoa |
| 1/2 rkl | kardemummansiemeniä |
| 1 kpl | vaniljatanko |
| 1/4 tl | sitruunahappoa |
| 2 1/2 dl | sokeria |
Valmistus
- 1
Ota puolukat sulamaan hyvissä ajoin. Survo kattilassa puolukoiden rakennetta rikki.
Määrä Ainesosa 600 g puolukoita (pakaste) - 2
Mittaa vesi toiseen kattilaan. Lisää veteen kanelitangot, kardemumma ja pitkittäin kahtia leikattu vaniljatanko. Kiehauta vesi ja anna jäähtyä hetki. Liuota sitruunahappo pieneen tilkkaan vettä. Kaada vedet puolukoiden päälle. Peitä kattila kannella ja nosta viileään 2 vuorokaudeksi.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 3 kpl kanelitankoa 1/2 rkl kardemummansiemeniä 1 kpl vaniljatanko 1/4 tl sitruunahappoa - 3
Siivilöi mehu ja anna mäskin valua mahdollisimman kuivaksi.
- 4
Lisää mehuun sokeri ja sekoittele, kunnes se on liuennut. Pullota puhtaisiin pulloihin ja säilytä kylmässä. Mehu säilyy pari kuukautta.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl sokeria
Puolukkamehu on raikas janonsammuttaja. Se sopii kuohuviiniin sekoitettuna kuplivaksi alkumaljaksi ja lisäksi punaviinillä terästettynä glögin tapaan nautittavaksi.
Ravintosisältö
1156
Energiaa kcal
4838
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
265,0 g
Hiilihydraatteja
261,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
1156
Energiaa kcal
4838
Energiaa kj
4,0 g
Rasvaa
—
Tyydyttynyttä rasvaa
265,0 g
Hiilihydraatteja
261,0 g
Sokereita
16,0 g
Kuituja
3,0 g
Proteiinia
0,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 kpl kanelitankoa, 0.5 rkl kardemummansiemeniä, 1 kpl vaniljatanko, 0.25 tl sitruunahappoa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























