Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Maustetut vesimelonitikut labneh-dipillä

timer-iconUseita tunteja  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Täyteläinen labneh eli libanonilainen pehmeä tuorejuusto on helppo valmistaa valutetusta jogurtista. Tarjoa labneh raikkaiden limellä ja chilillä maustettujen vesimelonitikkujen kanssa.

Ainekset

Labneh-jogurttijuusto

300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tl
suolaa

Maustetut vesimelonit

1 kg
vesimelonia
1 kpl
lime
1/2 tl
chilihiutaleita
ripaus suolaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jogurtti ja suola. Kaada seos harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa noin 12 tuntia.

300 g
(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tl
suolaa
2

Huuhtele ja puolita meloni. Käännä leikkauspinta työlautaa vasten ja leikkaa meloni viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkiksi tikuiksi. Jätä kuori paikoilleen, siitä on hyvä pitää kiinni syödessä. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Kääntele kuoriraaste, mehu, chili ja suola melonitikkuihin laakealla lautasella.

1 kg
vesimelonia
1 kpl
lime
1/2 tl
chilihiutaleita
ripaus suolaa
3

Siirrä labneh tarjoiluastiaan. Dippaa melonitikkuja labneh-jogurttijuustoon. Tarjoa grilliruokien lisukkeena tai alkupalana.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.5.2022
|
Muokattu: 29.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

150

629

7,8 g

5,0 g

13,3 g

13,3 g

2,0 g

4,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli