Maustetut vesimelonitikut labneh-dipillä

arvosana5/5

(3)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 15 min aktiivista)

Täyteläinen labneh eli libanonilainen pehmeä tuorejuusto on helppo valmistaa valutetusta jogurtista. Tarjoa labneh raikkaiden limellä ja chilillä maustettujen vesimelonitikkujen kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Labneh-jogurttijuusto

300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
1/4 tlsuolaa

Maustetut vesimelonit

1 kgvesimelonia
1 kpllime
1/2 tlchilihiutaleita
ripaus suolaa

Valmistus

  1. 1

    Sekoita jogurtti ja suola. Kaada seos harsolla tai talouspaperilla vuorattuun siivilään. Valuta jääkaapissa noin 12 tuntia.

    MääräAinesosa
    300 g(1 prk) turkkilaista jogurttia
    1/4 tlsuolaa
  2. 2

    Huuhtele ja puolita meloni. Käännä leikkauspinta työlautaa vasten ja leikkaa meloni viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pitkiksi tikuiksi. Jätä kuori paikoilleen, siitä on hyvä pitää kiinni syödessä. Pese lime. Raasta kuori ja purista mehu. Kääntele kuoriraaste, mehu, chili ja suola melonitikkuihin laakealla lautasella.

    MääräAinesosa
    1 kgvesimelonia
    1 kpllime
    1/2 tlchilihiutaleita
    ripaus suolaa
  3. 3

    Siirrä labneh tarjoiluastiaan. Dippaa melonitikkuja labneh-jogurttijuustoon. Tarjoa grilliruokien lisukkeena tai alkupalana.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.5.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä