Meetvursti-pastasalaatti | Salaatit | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Meetvursti-pastasalaatti

Meetvursti-pastasalaatti

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Helppo meetvursti-pastasalaatti sopii ruokaisaksi tarjottavaksi esimerkiksi piknikille tai brunssille.

Ruokavaliot

Ainekset

3 dl
täysjyväpastaa (esim. penne)
100 g
meetvurstisiivuja
200 g
paprikaa (1 kpl)
200 g
maustekurkkua (1-2 kpl)
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)

kastike

1 dl
Ranskankermaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1/4 tl
Suolaa
1/4 dl
persiljaa hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Kypsennä pasta pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta uudestaan.

3 dl
täysjyväpastaa (esim. penne)
2

Suikaloi meetvursti. Leikkaa paprika ja kurkut pieniksi paloiksi. Sulata herneet.

200 g
paprikaa (1 kpl)
200 g
maustekurkkua (1-2 kpl)
100 g
meetvurstisiivuja
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
3

Yhdistä kastikkeen ainekset.

1 dl
Ranskankermaa
1/4 tl
Suolaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1/4 dl
persiljaa hienonnettuna
4

Yhdistä salaatin ainekset kulhossa. Sekoita kastike salaattiin. Tarjoa salaatti heti tai anna maustua viileässä tarjoiluun saakka.

Vinkki: Maidottoman salaatin saat vaihtamalla ranskankerman majoneesiin (mutta tällöin salaatti ei ole munaton).

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 20.7.2010
Muokattu: 9.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1616

386

16,8 g

8,0 g

40,3 g

10,8 g

5,5 g

15,5 g

2,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 dl persiljaa hienonnettuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli