Mehevä kesäkurpitsakakku
Noin 2 tuntia (josta 40 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Leivo kesäkurpitsasta kakku amerikkalaisen porkkanakakun taktiikalla. Kesäkurpitsaraastetta sisältävä kakkupohja säilyy mehevänä useita päiviä, joten voit leipoa kakun hyvissä ajoin etukäteen ja kuorruttaa sen tuorejuustolla vasta juuri ennen tarjoamista.
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kanelia |
| 70 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| Kuorrutus | |
|---|---|
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 90 g | (1.5 dl) tomusokeria |
- 1.
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä.
- 2.
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
- 3.
Rouhi pähkinät.
- 4.
Lisää kesäkurpitsaraaste, pähkinät ja rypsiöljy taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
- 5.
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä. Ota sillä aikaa kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
- 6.
Vatkaa huoneenlämpöinen juusto ja voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle, peitä kakku kuvulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Leivo kesäkurpitsasta kakku amerikkalaisen porkkanakakun taktiikalla. Kesäkurpitsaraastetta sisältävä kakkupohja säilyy mehevänä useita päiviä, joten voit leipoa kakun hyvissä ajoin etukäteen ja kuorruttaa sen tuorejuustolla vasta juuri ennen tarjoamista.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 300 g | kesäkurpitsaa |
| 4 kpl | kananmunaa |
| 2 dl | sokeria |
| 1 dl | fariinisokeria |
| 5 dl | vehnäjauhoja |
| 2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 tl | kanelia |
| 70 g | (1 ps) saksanpähkinöitä |
| 2 dl | rypsiöljyä |
Kuorrutus | |
| 200 g | (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa |
| 50 g | voita tai margariinia |
| 90 g | (1.5 dl) tomusokeria |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkealla terällä.
Määrä Ainesosa 300 g kesäkurpitsaa - 2
Vaahdota munat ja sokerit. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 kpl kananmunaa 2 dl sokeria 1 dl fariinisokeria 5 dl vehnäjauhoja 2 tl leivinjauhetta 2 tl kanelia 1/2 tl suolaa - 3
Rouhi pähkinät.
Määrä Ainesosa 70 g (1 ps) saksanpähkinöitä - 4
Lisää kesäkurpitsaraaste, pähkinät ja rypsiöljy taikinaan ja sekoita tasaiseksi.
Määrä Ainesosa 2 dl rypsiöljyä - 5
Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 50 minuuttia tai kunnes se on tikulla kokeiltaessa kypsä. Anna kakun jäähtyä. Ota sillä aikaa kuorrutteen ainekset huoneenlämpöön.
Määrä Ainesosa 200 g (1 prk) maustamatonta tuorejuustoa 50 g voita tai margariinia 90 g (1.5 dl) tomusokeria - 6
Vatkaa huoneenlämpöinen juusto ja voi sähkövatkaimella. Lisää tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle, peitä kakku kuvulla ja anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti.
Ravintosisältö
363
Energiaa kcal
1518
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,9 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
363
Energiaa kcal
1518
Energiaa kj
20,8 g
Rasvaa
4,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
37,9 g
Hiilihydraatteja
22,9 g
Sokereita
1,2 g
Kuituja
5,6 g
Proteiinia
0,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 tl kanelia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























