Mehevät kirjolohi-kasvispaketit
60 min

Nappaa talteen!
Mehevä lohiannos ja raikkaat lisukkeet kypsyvät kätevästi samassa paketissa. Valmista nyytit grillissä tai uunissa.
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | tzatziki-tuorejuustoa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
- 1.
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa filee neljäksi nahattomaksi palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
- 2.
Levitä neljä folioarkkia (40 x 40 cm) pöydälle.
- 3.
Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat tulitikkumaisiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
- 4.
Jaa perunat, porkkanat ja purjot folioarkkien keskelle. Lisää öljy ja tuorejuusto. Laita kalat kasvisten päälle.
- 5.
Viipaloi tomaatit ja sitruunanpuolikas. Lisää kalojen päälle. Sulje paketit tiiviisti.
- 6.
Kypsennä grillissä noin 15 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Avaa paketit ja viimeistele silputulla ruohosipulilla.
Mehevät kirjolohi-kasvispaketit
Mehevä lohiannos ja raikkaat lisukkeet kypsyvät kätevästi samassa paketissa. Valmista nyytit grillissä tai uunissa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | kirjolohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 4 kpl | perunaa |
| 2 kpl | porkkanaa |
| 1/2 kpl | purjoa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 100 g | tzatziki-tuorejuustoa |
| 2 kpl | tomaattia |
| 1/2 kpl | sitruunaa |
| 1/2 kpl | ruukkua ruohosipulia |
Valmistus
- 1
Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa filee neljäksi nahattomaksi palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 600 g kirjolohifileetä 1/2 tl rouhittua mustapippuria - 2
Levitä neljä folioarkkia (40 x 40 cm) pöydälle.
- 3
Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat tulitikkumaisiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.
Määrä Ainesosa 4 kpl perunaa 2 kpl porkkanaa 1/2 kpl purjoa - 4
Jaa perunat, porkkanat ja purjot folioarkkien keskelle. Lisää öljy ja tuorejuusto. Laita kalat kasvisten päälle.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 100 g tzatziki-tuorejuustoa - 5
Viipaloi tomaatit ja sitruunanpuolikas. Lisää kalojen päälle. Sulje paketit tiiviisti.
Määrä Ainesosa 2 kpl tomaattia 1/2 kpl sitruunaa - 6
Kypsennä grillissä noin 15 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Avaa paketit ja viimeistele silputulla ruohosipulilla.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl ruukkua ruohosipulia
Ravintosisältö
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
172
Energiaa kcal
718
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
5,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
13,0 g
Hiilihydraatteja
4,0 g
Sokereita
2,3 g
Kuituja
2,5 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g Kirjolohifileetä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























