Mehevät kirjolohi-kasvispaketit

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Mehevä lohiannos ja raikkaat lisukkeet kypsyvät kätevästi samassa paketissa. Valmista nyytit grillissä tai uunissa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gkirjolohifileetä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
4 kplperunaa
2 kplporkkanaa
1/2 kplpurjoa
1 rklrypsiöljyä
100 gtzatziki-tuorejuustoa
2 kpltomaattia
1/2 kplsitruunaa
1/2 kplruukkua ruohosipulia

Valmistus

  1. 1

    Poista lohifileestä mahdolliset ruodot. Leikkaa filee neljäksi nahattomaksi palaksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    600 gkirjolohifileetä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
  2. 2

    Levitä neljä folioarkkia (40 x 40 cm) pöydälle.

  3. 3

    Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Suikaloi porkkanat tulitikkumaisiksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

    MääräAinesosa
    4 kplperunaa
    2 kplporkkanaa
    1/2 kplpurjoa
  4. 4

    Jaa perunat, porkkanat ja purjot folioarkkien keskelle. Lisää öljy ja tuorejuusto. Laita kalat kasvisten päälle.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    100 gtzatziki-tuorejuustoa
  5. 5

    Viipaloi tomaatit ja sitruunanpuolikas. Lisää kalojen päälle. Sulje paketit tiiviisti.

    MääräAinesosa
    2 kpltomaattia
    1/2 kplsitruunaa
  6. 6

    Kypsennä grillissä noin 15 minuuttia tai 200-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Avaa paketit ja viimeistele silputulla ruohosipulilla.

    MääräAinesosa
    1/2 kplruukkua ruohosipulia

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 600 g Kirjolohifileetä, 1 tl Suolaa, 0,5 tl Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
11.7.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä