Meksikolainen makkarakastike

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Maukas makkarakastike saa uutta potkua texmex-mausteesta. Meksikolaiseen tyyliin tuunattuun makkarakastikkeeseen lisätään myös muun muassa kidneypapuja chilikastikkeessa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 glenkkimakkaraa
1 kplsipuli
2 kplvalkosipulinkynttä
1 rklrypsiöljyä
1 rkltexmex-mausteseosta
1 kpl(410/ 250 g) kidneypapuja chilikastikkeessa
2 dlvettä
2 rkltomaattisosetta
1 tlbasilikaa
1 - 2 kplherkkukurkkua

Lisäksi

persiljaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja kuutioi makkara. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista makkarapalat kasarissa. Siirrä syrjään odottamaan.

  2. 2

    Kuumenna öljy kasarissa ja kuullota sipulit. Sekoita joukkoon makkarat ja mausteseos. Lisää pavut kastikkeineen, vesi, tomaattisose ja basilika. Keitä muutama minuutti.

  3. 3

    Lisää joukkoon pilkotut herkkukurkut. Koristele persiljalla. Tarjoile kastike riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Valkosipulinkynttä, 1 rkl Texmex-mausteseosta, 2 dl Vettä, 2 rkl Tomaattisosetta, 1 tl Basilikaa, Persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
23.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä