Merimiespihvi
Ainekset
Valmistus
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.
Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja siirrä lihat sivuun odottamaan.
Lisää pannulle tarvittaessa ½ rkl rypsiöljyä. Ruskista sipulit ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle vesi ja fondi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten, jotta fondi liukenee ja saat maut pannulta mukaan liemeen. Jätä odottamaan.
Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, pippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros.
Kaada pataan paistetuista lihoista irronnut neste, olut ja lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
471
1974
11,3 g
3,8 g
45,3 g
6,0 g
3,8 g
38,5 g
3,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli