Merimiespihvi

arvosana4/5

(9)arviota
4 Annosta

Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Merimiespihvi, toiselta nimeltään merimiespata, on oikea klassikko. Liha-perunapadan herkullisuuden salaisuus on liemeen lisätty olut ja pitkä haudutusaika.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
600 gnaudan paistia
2 kplsipulia
1 kgperunoita (kiinteä lajike)
1 rklvoita
1 rklrypsiöljyä
1 1/2 tlsuolaa
10 kplkokonaista mustapippuria
2 kpllaakerinlehteä
3 3/10 dl(1 tlk) tummaa olutta
5 dlvettä
1 kplnaudanliha-annosfondi (gluteeniton)

Valmistus (Uuni 175°C)

  1. 1

    Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.

    MääräAinesosa
    600 gnaudan paistia
    2 kplsipulia
    1 kgperunoita (kiinteä lajike)
  2. 2

    Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja siirrä lihat sivuun odottamaan.

    MääräAinesosa
    1 rklvoita
    1 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Lisää pannulle tarvittaessa ½ rkl rypsiöljyä. Ruskista sipulit ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle vesi ja fondi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten, jotta fondi liukenee ja saat maut pannulta mukaan liemeen. Jätä odottamaan.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    1 kplnaudanliha-annosfondi (gluteeniton)
  4. 4

    Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, pippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros.

    MääräAinesosa
    10 kplkokonaista mustapippuria
    2 kpllaakerinlehteä
  5. 5

    Kaada pataan paistetuista lihoista irronnut neste, olut ja lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

    MääräAinesosa
    3 3/10 dl(1 tlk) tummaa olutta

Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä