Merimiespihvi
Useita tunteja (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Merimiespihvi, toiselta nimeltään merimiespata, on oikea klassikko. Liha-perunapadan herkullisuuden salaisuus on liemeen lisätty olut ja pitkä haudutusaika.
| 600 g | naudan paistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 10 kpl | kokonaista mustapippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 3 3/10 dl | (1 tlk) tummaa olutta |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | naudanliha-annosfondi (gluteeniton) |
- 1.
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.
- 2.
Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja siirrä lihat sivuun odottamaan.
- 3.
Lisää pannulle tarvittaessa ½ rkl rypsiöljyä. Ruskista sipulit ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle vesi ja fondi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten, jotta fondi liukenee ja saat maut pannulta mukaan liemeen. Jätä odottamaan.
- 4.
Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, pippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros.
- 5.
Kaada pataan paistetuista lihoista irronnut neste, olut ja lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Merimiespihvi, toiselta nimeltään merimiespata, on oikea klassikko. Liha-perunapadan herkullisuuden salaisuus on liemeen lisätty olut ja pitkä haudutusaika.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | naudan paistia |
| 2 kpl | sipulia |
| 1 kg | perunoita (kiinteä lajike) |
| 1 rkl | voita |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 tl | suolaa |
| 10 kpl | kokonaista mustapippuria |
| 2 kpl | laakerinlehteä |
| 3 3/10 dl | (1 tlk) tummaa olutta |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | naudanliha-annosfondi (gluteeniton) |
Valmistus (Uuni 175°C)
- 1
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.
Määrä Ainesosa 600 g naudan paistia 2 kpl sipulia 1 kg perunoita (kiinteä lajike) - 2
Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja siirrä lihat sivuun odottamaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl voita 1 rkl rypsiöljyä - 3
Lisää pannulle tarvittaessa ½ rkl rypsiöljyä. Ruskista sipulit ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle vesi ja fondi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten, jotta fondi liukenee ja saat maut pannulta mukaan liemeen. Jätä odottamaan.
Määrä Ainesosa 5 dl vettä 1 kpl naudanliha-annosfondi (gluteeniton) - 4
Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, pippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros.
Määrä Ainesosa 10 kpl kokonaista mustapippuria 2 kpl laakerinlehteä - 5
Kaada pataan paistetuista lihoista irronnut neste, olut ja lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.
Määrä Ainesosa 3 3/10 dl (1 tlk) tummaa olutta
Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.
Ravintosisältö
471
Energiaa kcal
1974
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
471
Energiaa kcal
1974
Energiaa kj
11,3 g
Rasvaa
3,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
45,3 g
Hiilihydraatteja
6,0 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
3,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 kpl laakerinlehteä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























