Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Merimiespihvi

timer-iconUseita tunteja  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Merimiespihvi, toiselta nimeltään myös merimiespata, on oikea klassikko. Liha-perunapadan herkullisuuden salaisuus on liemeen lisätty olut ja pitkä haudutusaika.

Ainekset

600 g
naudan paistia
2 kpl
sipulia
1 kg
perunoita (kiinteä lajike)
1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 tl
suolaa
10 kpl
kokonaista mustapippuria
2 kpl
laakerinlehteä
3 3/10 dl
(1 tlk) tummaa olutta
5 dl
vettä
1 kpl
naudanliha-annosfondi (gluteeniton)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoanlaiton aloittamista. Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipulit ja perunat.

600 g
naudan paistia
2 kpl
sipulia
1 kg
perunoita (kiinteä lajike)
2

Ruskista lihaviipaleet useassa erässä paistinpannulla voi-öljyseoksessa. Mausta suolalla ja siirrä lihat sivuun odottamaan.

1 rkl
voita
1 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää pannulle tarvittaessa ½ rkl rypsiöljyä. Ruskista sipulit ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää pannulle vesi ja fondi. Sekoita kunnolla pohjaa myöten, jotta fondi liukenee ja saat maut pannulta mukaan liemeen. Jätä odottamaan.

5 dl
vettä
1 kpl
naudanliha-annosfondi (gluteeniton)
4

Laita lihat, peruna- ja sipuliviipaleet, pippurit ja laakerinlehdet kerroksittain pataan niin, että pohjalle ja päällimmäiseksi tulee perunakerros.

10 kpl
kokonaista mustapippuria
2 kpl
laakerinlehteä
5

Kaada pataan paistetuista lihoista irronnut neste, olut ja lientä sen verran, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja kypsennä pataa 175-asteisessa uunissa noin 2 tuntia.

3 3/10 dl
(1 tlk) tummaa olutta

Vinkki: Pata säilyy pari päivää jääkaapissa. Jos valmistat ruoan valurautapadassa, siirrä se toiseen astiaan säilytyksen ajaksi.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Kati Pohja
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 6.9.2018
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

471

1974

11,3 g

3,8 g

45,3 g

6,0 g

3,8 g

38,5 g

3,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 kpl laakerinlehteä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli