Leikkaa munakoiso pituussuunnassa ohuiksi, mahdollisimman samanpaksuisiksi viipaleiksi. Ripota suolaa molemmille puolille ja levitä viipaleet leikkuulaudalle. Anna niiden itkettyä 10 minuuttia.
Säädä kiertoilmauuni 200 asteeseen tai tasalämpö 225 asteeseen Kuivaa munakoisot talouspaperilla ja levitä ne kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle.
Sekoita soija, öljy, bbq-kastike, siirappi ja savupaprika kulhossa. Sivele kastiketta ohuelti munakoisojen päälle. Laita pellit uuniin kiertoilmalla yhtä aikaa, tasalämmöllä yksi kerrallaan 10 minuutiksi tai kunnes munakoisot hieman ruskistuvat. Ota pellit uunista, käännä viipaleet ja sivele ne maustekastikkeella. Paahda 5–10 minuuttia. Älä paahda liikaa! Ota munakoisoviipaleet pois uunista heti, kun ne ovat ruskistuneet ja vähän rapsakoituneet. Siirrä ritilälle jäähtymään.
Tee majoneesi. Mittaa soijajuoma sauvasekoittimen kulhoon. Paina sauvasekoittimen terä pohjalle. Valuta öljyä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kulhoon. Anna öljyn sekoittua välillä kokonaan soijajuomaan ja lisää öljyä pikku hiljaa sen jälkeen. Kun seos sakenee, lisää etikka ja mausteet.
Tarjoa halutessasi salaatin ja jättikrutonkien kanssa: Leikkaa salaatti isoiksi paloiksi ja laita kulhoon. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita sipuli ja persilja sekä 2 dl majoneesia salaattiin. Paahda tai pariloi leivät rapeiksi. Sivele ne öljyllä. Levitä salaattia leiville ja laita munakoisot päälle.
Vinkki! Tarjoa paahdetuttuja munakoisoja pekonin sijaan vegaanisella aamiaisella. Säilytä soijamajoneesi jääkaapissa. Se sakenee kylmässä, mutta voit ohentaa sitä tilkalla soijajuomaa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
614
2569
56,8 g
3,8 g
20,5 g
9,8 g
3,8 g
4,5 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Suolaa,
0,5 tl Savupaprikajauhetta,
0,5 tl Suolaa,
Ruukkua persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli