Munakokkeli-anjovisleivät | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Munakokkeli-anjovisleivät

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

4 kpl
Ruisleipää
8 - 12 kpl
Anjovisfileetä
2 rkl
Silputtua ruohosipulia
(kapriksia)
1 1/2 rkl
Voita

munakokkeli

1 rkl
Voita
4 kpl
Kananmunaa
1 dl
Kermamaitoa
1/2 tl
Suolaa
Mustapippuria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tee munakokkeli. Sekoita munat, kerma ja mausteet keskenään. Sulata rasva kattilassa ja kaada munaseos kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä samalla seosta sekoitellen. Kun seos on hyytynyt, mutta vielä kosteaa ja kermaista, ota kattila pois levyltä.

Paista leivät voissa ja nosta lautasille, lusikoi päälle munakokkelia, lisää pinnalle anjoviksia, ruohosipulisilppua ja koristele halutessasi kapriksilla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1026

245

15,3 g

6,8 g

12,0 g

3,3 g

2,0 g

14,0 g

2,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Silputtua ruohosipulia,

(kapriksia),

0,5 tl Suolaa,

Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli