Nektariini-mantelikakku - Yhteishyvä

Nektariini-mantelikakku

???
Annokset
12
Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Jaa Somessa

Ainekset

3 dl
Vehnäjauhoja
1/2 tl
Leivinjauhetta
1/2 dl
Tomusokeria
100 g
Margariinia
1 kpl
Kananmuna

TÄYTE

3 - 4 kpl
Nektariinia
150 g
Mantelimassaa
50 g
Margariinia
3/4 dl
Sokeria
1/2 dl
Vehnäjauhoja
2 kpl
Kananmunaa

PINNALLE

Tomusokeria

Näin teet

1

Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.

Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.6.2015
Muokattu: 27.2.2019
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g372 g
Proteiinia6 g73 g
Rasvaa13 g150 g
Kuituja2 g21 g
Energiaa kj1113 13352
Energiaa kcal266 3191

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • Tomusokeria

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja31 g372 g
Proteiinia6 g73 g
Rasvaa13 g150 g
Kuituja2 g21 g
Energiaa kj1113 13352
Energiaa kcal266 3191

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 0,5 tl Leivinjauhetta

  • Tomusokeria

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.