Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1113
266
12,5 g
2,6 g
31,0 g
16,5 g
1,8 g
6,1 g
0,2 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
0,5 tl Leivinjauhetta,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli