Nektariini-mantelikakku

Nappaa talteen!
Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 100 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
| Täyte | |
|---|---|
| 3 - 4 kpl | nektariinia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 50 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
| Pinnalle | |
| tomusokeria | |
- 1.
Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.
Nektariini-mantelikakku
Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.
Ainekset (12 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 dl | vehnäjauhoja |
| 1/2 tl | leivinjauhetta |
| 1/2 dl | tomusokeria |
| 100 g | margariinia |
| 1 kpl | kananmuna |
Täyte | |
| 3 - 4 kpl | nektariinia |
| 150 g | mantelimassaa |
| 50 g | margariinia |
| 3/4 dl | sokeria |
| 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 2 kpl | kananmunaa |
Pinnalle | |
| tomusokeria | |
Valmistus
- 1
Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.
Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.
Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.
Ravintosisältö
266
Energiaa kcal
1113
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
266
Energiaa kcal
1113
Energiaa kj
12,5 g
Rasvaa
2,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
31,0 g
Hiilihydraatteja
16,5 g
Sokereita
1,8 g
Kuituja
6,1 g
Proteiinia
0,2 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























