Nektariini-mantelikakku

Leivo mehevä ja suussa sulava kakku tuoreista nektariineista. Anna nektariini-mantelikakun jäähtyä ennen vuoasta irrottamista ja koristele kakku lopuksi tomusokerilla. Tarjoa kahvin tai teen kanssa.

Ainekset (12 annosta)

MääräAinesosa
3 dlvehnäjauhoja
1/2 tlleivinjauhetta
1/2 dltomusokeria
100 gmargariinia
1 kplkananmuna

Täyte

3 - 4 kplnektariinia
150 gmantelimassaa
50 gmargariinia
3/4 dlsokeria
1/2 dlvehnäjauhoja
2 kplkananmunaa

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Sekoita kuivat aineet kulhossa tai monitoimikoneessa. Lisää joukkoon paloiteltu rasva ja nypi tasaiseksi. Lisää muna ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä täytteen teon ajan.

    Huuhtele nektariinit, poista kivet ja lohko hedelmät. Vatkaa mantelimassa, margariini, sokeri ja jauhot kulhossa sekaisin. Lisää munat ja vatkaa tasaiseksi seokseksi.

    Painele taikina leivinpaperilla vuoratun irtopohja- tai piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jaa päälle nektariinilohkot. Valuta päälle mantelimassaseos. Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä ennen vuoasta irrottamista. Koristele tomusokerilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0,5 tl Leivinjauhetta, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
19.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä