Nopea possu-nuudeliwokki

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

20 min

Nopea possu-nuudeliwokki on arjen maukas pelastus. Värikkäillä pakastevihanneksilla oikaistu wokki sopii kiireisellekin kokkaajalle, sillä ruoka on pöydässä 20 minuutissa!

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
300 gporsaanlihasuikaleita
400 gpakastewokkivihanneksia (coop malay)
200 gvalkokaalisuikaleita (coop)
1 rklrypsiöljyä

Kastike

30 ginkivääriä
1/2 kpllime
2 1/2 rklsoijakastiketta
2 rklfariinisokeria
4 rklvettä
1 rklmaissitärkkelystä
ripaus chilihiutaleita

Lisäksi

250 gtäysjyvänuudeleita

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja raasta inkivääri. Purista limestä mehu. Sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa.

    MääräAinesosa
    30 ginkivääriä
    1/2 kpllime
    2 1/2 rklsoijakastiketta
    2 rklfariinisokeria
    4 rklvettä
    1 rklmaissitärkkelystä
    ripaus chilihiutaleita
  2. 2

    Kuumenna öljy pannulla ja paista lihasuikaleet kypsiksi, noin 2 minuuttia. Siirrä hetkeksi sivuun.

    MääräAinesosa
    1 rklrypsiöljyä
    300 gporsaanlihasuikaleita
  3. 3

    Lisää pakastevihannekset kuumalle pannulle. Paista muutama minuutti niin, että neste haihtuu ja kasvikset saavat väriä. Lisää kaalisuikaleet ja jatka paistamista muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    400 gpakastewokkivihanneksia (coop malay)
    200 gvalkokaalisuikaleita (coop)
  4. 4

    Sekoita liha kasvisten joukkoon ja lisää pannulle kastike. Kiehauta, jotta kastike sakenee.

  5. 5

    Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa wokki nuudeleiden kanssa.

    MääräAinesosa
    250 gtäysjyvänuudeleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus chilihiutaleita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
22.10.2018
|
Päivitetty: 12.11.2025

Samankaltaisia reseptejä