Nyhtökauralasagne
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Herkullinen lasagne kätkee sisäänsä ruokaisaa nyhtökauraa ja terveellistä parsakaalia. Mehevä lasagne saa täyteläistä makua sulatejuustosta ja maidosta valmistettavasta helposta juustokastikkeesta. Tästä koko perheen lasagnesta riittää seuraavallekin päivälle!
| Tomaattikastike | |
|---|---|
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| Juustokastike | |
| 5 dl | maitoa |
| 250 g | (1prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija ruoka & dippi, maustamaton) |
| Lisäksi | |
| 160 g | (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä |
| 175 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
| Vuoan voiteluun | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
- 1.
Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.
- 2.
Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.
- 3.
Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.
- 4.
Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
- 5.
Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.
Nyhtökauralasagne
arvosana4/5
60 min (josta 30 min aktiivista)
Herkullinen lasagne kätkee sisäänsä ruokaisaa nyhtökauraa ja terveellistä parsakaalia. Mehevä lasagne saa täyteläistä makua sulatejuustosta ja maidosta valmistettavasta helposta juustokastikkeesta. Tästä koko perheen lasagnesta riittää seuraavallekin päivälle!
Ainekset (6 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Tomaattikastike | |
| 300 g | (1 kpl) parsakaali |
| 1 kpl | sipuli |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
| 780 g | (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 1 dl | vettä |
| 70 g | (1 pkt) tomaattipyreetä |
| 1 rkl | balsamiviinietikkaa |
| 2 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
Juustokastike | |
| 5 dl | maitoa |
| 250 g | (1prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija ruoka & dippi, maustamaton) |
Lisäksi | |
| 160 g | (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä |
| 175 g | (1 ps) mozzarellajuustoraastetta |
Vuoan voiteluun | |
| 1/2 rkl | rypsiöljyä |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.
Määrä Ainesosa 300 g (1 kpl) parsakaali 1 kpl sipuli - 2
Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 780 g (2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 1 dl vettä 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä 1 rkl balsamiviinietikkaa 2 tl oreganoa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 1/4 tl suolaa 240 g (1 pkt) nyhtökauraa - 3
Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.
Määrä Ainesosa 5 dl maitoa 250 g (1prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija ruoka & dippi, maustamaton) - 4
Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Määrä Ainesosa 1/2 rkl rypsiöljyä 160 g (10 kpl) täysjyvälasagnelevyä 175 g (1 ps) mozzarellajuustoraastetta - 5
Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
497
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,2 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
34,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
497
Energiaa kcal
2078
Energiaa kj
22,8 g
Rasvaa
10,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
33,2 g
Hiilihydraatteja
15,2 g
Sokereita
7,5 g
Kuituja
34,7 g
Proteiinia
2,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























