Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.
Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.
Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.
Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
495
2070
22,8 g
10,8 g
32,8 g
15,0 g
7,5 g
34,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli