Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nyhtökauralasagne

timer-icon60 min  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Herkullinen lasagne kätkee sisäänsä ruokaisaa nyhtökauraa ja terveellistä parsakaalia. Mehevä lasagne saa täyteläistä makua sulatejuustosta ja maidosta valmistettavasta helposta juustokastikkeesta. Tästä koko perheen lasagnesta riittää seuraavallekin päivälle!

Ainekset

Tomaattikastike

300 g
(1 kpl) parsakaali
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl
vettä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa

Juustokastike

5 dl
maitoa
250 g
(1prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka & dippi, maustamaton)

Lisäksi

160 g
(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
175 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta

Vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.

300 g
(1 kpl) parsakaali
1 kpl
sipuli
2

Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl
vettä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
3

Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.

5 dl
maitoa
250 g
(1prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka & dippi, maustamaton)
4

Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

1/2 rkl
rypsiöljyä
160 g
(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
175 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
5

Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
|
Muokattu: 7.1.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

495

2070

22,8 g

10,8 g

32,8 g

15,0 g

7,5 g

34,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli