Nyhtökauralasagne | Uuniruoat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Nyhtökauralasagne

Nyhtökauralasagne

timer-iconNoin tunti  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Herkullinen lasagne kätkee sisäänsä ruokaisaa nyhtökauraa ja terveellistä parsakaalia. Mehevä lasagne saa täyteläistä makua sulatejuustosta ja maidosta valmistettavasta helposta juustokastikkeesta. Tästä koko perheen lasagnesta riittää seuraavallekin päivälle!

Ainekset

tomaattikastike

1 kpl
(300 g) parsakaali
1 kpl
sipuli
1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl
vettä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa

juustokastike

5 dl
maitoa
250 g
(1prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka & dippi, maustamaton)

lisäksi

10 kpl
10 täysjyvälasagnelevyä

vuoan voiteluun

1/2 rkl
rypsiöljyä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.

1 kpl
(300 g) parsakaali
1 kpl
sipuli
2

Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.

1/2 rkl
rypsiöljyä
780 g
(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dl
vettä
70 g
(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
1/4 tl
suolaa
240 g
(1 pkt) nyhtökauraa
3

Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.

5 dl
maitoa
250 g
(1prk) sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija Ruoka & dippi, maustamaton)
4

Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

1/2 rkl
rypsiöljyä
10 kpl
10 täysjyvälasagnelevyä
175 g
(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
5

Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 21.2.2021
Muokattu: 21.2.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

2584

618

16,0 g

6,2 g

78,3 g

14,3 g

7,7 g

34,5 g

2,1 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli