Nyhtökauralasagne

arvosana4/5

(6)arviota
6 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Herkullinen lasagne kätkee sisäänsä ruokaisaa nyhtökauraa ja terveellistä parsakaalia. Mehevä lasagne saa täyteläistä makua sulatejuustosta ja maidosta valmistettavasta helposta juustokastikkeesta. Tästä koko perheen lasagnesta riittää seuraavallekin päivälle!

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa

Tomaattikastike

300 g(1 kpl) parsakaali
1 kplsipuli
1/2 rklrypsiöljyä
780 g(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
1 dlvettä
70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
1 rklbalsamiviinietikkaa
2 tloreganoa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna
1/4 tlsuolaa
240 g(1 pkt) nyhtökauraa

Juustokastike

5 dlmaitoa
250 g(1prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija ruoka & dippi, maustamaton)

Lisäksi

160 g(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
175 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta

Vuoan voiteluun

1/2 rklrypsiöljyä

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Huuhtele parsakaali. Viipaloi kukinnot ja hienonna varsi. Kuori ja hienonna sipuli.

    MääräAinesosa
    300 g(1 kpl) parsakaali
    1 kplsipuli
  2. 2

    Kuullota sipulia hetki öljyssä pannulla. Sekoita tomaattimurska, vesi, tomaattipyree, etikka ja mausteet joukkoon, kuumenna kiehuvaksi. Siirrä pannu pois liedeltä. Sekoita nyhtökaura ja parsakaali joukkoon.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    780 g(2 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa
    1 dlvettä
    70 g(1 pkt) tomaattipyreetä
    1 rklbalsamiviinietikkaa
    2 tloreganoa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
    1/4 tlsuolaa
    240 g(1 pkt) nyhtökauraa
  3. 3

    Valmista juustokastike. Kiehauta maito kattilassa. Lisää sulatejuusto ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi (kastike jää maitomaisen löysäksi). Siirrä kattila pois liedeltä.

    MääräAinesosa
    5 dlmaitoa
    250 g(1prk) sulatejuustoa (esim. koskenlaskija ruoka & dippi, maustamaton)
  4. 4

    Aloita lasagnen kokoaminen levittämällä voidellun vuoan (25 x 35 cm) pohjalle kolmannes tomaattikastikkeesta ja juustokastikkeesta. Lado päälle yksi kerros lasagnelevyjä vieri viereen. Murra levyjä tarvittaessa pienemmiksi. Toista ja tee yksi samanlainen kerros. Levitä viimeisen lasagnelevykerroksen päälle loput kastikkeet ja ripottele pinnalle juustoraastetta.

    MääräAinesosa
    1/2 rklrypsiöljyä
    160 g(10 kpl) täysjyvälasagnelevyä
    175 g(1 ps) mozzarellajuustoraastetta
  5. 5

    Paista 200-asteisessa uunissa 35−40 minuuttia. Ota lasagne uunista ja anna vetäytyä 10−15 minuuttia ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Panu Pälviä
21.2.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä