Nyhtökaurapasta uunissa
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Tomaattinen nyhtökaurapasta valmistuu uunissa melkein itsestään. Kesäkurpitsa ja kaurakerma antavat pastalle ruokaisuutta ja täyteläisyyttä. Vegaaninen pastavuoka maistuu raikkaan salaatin kanssa.
| 5 dl | täysjyväpastaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | (1 tlk) kaura-kasvirasvasekoitetta |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | vegaaninen kasvis -annosfondi |
| 150 g | (1 ps) vegaanista ”juustoraastetta” |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa) rypsiöljyllä. Mittaa raaka pasta vuokaan.
- 2.
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa.
- 3.
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipuli, kesäkurpitsa ja nyhtökaura. Riko nyhtökaura puuhaarukalla pienemmiksi paloiksi. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta yrttiseoksella ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, kaurasekoite, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
- 4.
Kaada kastike pastan päälle vuokaan, lisää "juustoraaste" ja sekoita.
- 5.
Kypsennä ruokaa uunin keskitasolla 30−35 minuuttia. Anna sen levätä uunista ottamisen jälkeen noin 15 minuuttia ennen syömistä.
Tomaattinen nyhtökaurapasta valmistuu uunissa melkein itsestään. Kesäkurpitsa ja kaurakerma antavat pastalle ruokaisuutta ja täyteläisyyttä. Vegaaninen pastavuoka maistuu raikkaan salaatin kanssa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 dl | täysjyväpastaa |
| 1 kpl | sipuli |
| 1 kpl | pieni kesäkurpitsa |
| 1 rkl | rypsiöljyä |
| 240 g | (1 pkt) nyhtökauraa |
| 1 tl | välimeren yrttiseosta |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
| 390 g | (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa |
| 2 1/2 dl | (1 tlk) kaura-kasvirasvasekoitetta |
| 2 dl | vettä |
| 1 kpl | vegaaninen kasvis -annosfondi |
| 150 g | (1 ps) vegaanista ”juustoraastetta” |
Lisäksi | |
| 1 rkl | rypsiöljyä vuokaan |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele uunivuoka (vetoisuus 2 litraa) rypsiöljyllä. Mittaa raaka pasta vuokaan.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä vuokaan 5 dl täysjyväpastaa - 2
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele kesäkurpitsa, leikkaa sen kanta pois ja raasta kesäkurpitsa.
Määrä Ainesosa 1 kpl sipuli 1 kpl pieni kesäkurpitsa - 3
Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää sipuli, kesäkurpitsa ja nyhtökaura. Riko nyhtökaura puuhaarukalla pienemmiksi paloiksi. Paista sekoitellen, kunnes sipuli on pehmeää. Mausta yrttiseoksella ja pippurilla. Lisää tomaattimurska, kaurasekoite, vesi ja fondi. Kuumenna kiehuvaksi.
Määrä Ainesosa 1 rkl rypsiöljyä 240 g (1 pkt) nyhtökauraa 1 tl välimeren yrttiseosta 1/2 tl mustapippuria rouhittuna 390 g (1 prk) yrttimaustettua tomaattimurskaa 2 1/2 dl (1 tlk) kaura-kasvirasvasekoitetta 2 dl vettä 1 kpl vegaaninen kasvis -annosfondi - 4
Kaada kastike pastan päälle vuokaan, lisää "juustoraaste" ja sekoita.
Määrä Ainesosa 150 g (1 ps) vegaanista ”juustoraastetta” - 5
Kypsennä ruokaa uunin keskitasolla 30−35 minuuttia. Anna sen levätä uunista ottamisen jälkeen noin 15 minuuttia ennen syömistä.
Vinkki: Jos jääkaapissa on kasviksia, jotka uhkaavat nahistua, pelasta ne! Suikaloi kasvikset nyhtökaurapastaan tai texmex-keittoon.
Ravintosisältö
705
Energiaa kcal
2950
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
705
Energiaa kcal
2950
Energiaa kj
33,0 g
Rasvaa
8,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
59,3 g
Hiilihydraatteja
8,8 g
Sokereita
7,3 g
Kuituja
39,5 g
Proteiinia
2,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























