Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti

Arvostele resepti
4 Annosta

60 min

Kalajauhelihasta valmistuu uusi arkiruokasuosikki, jossa yhdistyvät suomalainen kala ja texmex-makumaailma. Valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustetut ohuet kalapihvit on helppo valmistaa – ja maistuvat taatusti perheen pienimmillekin.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) kalajauhelihaa (särvin texmex)
1 - 2 kplkevätsipulia
1 kplvalkosipulinkynsi
1 kplkananmuna
2 rklperunajauhoja
50 g(1 dl) juustoraastetta
1/2 tlsuolaa
2 rklmakeaa chilikastiketta
2/3 ruukkua korianteria hienonnettuna

Kurkku-jogurttikastike

2 dlmaustamatonta jogurttia
150 g(1/2 kpl) kurkkua
2 tlsitruunamehua
1/3 ruukkua korianteria hienonnettuna
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Paistamiseen

rypsiöljyä tai margariinia

Valmistus

  1. 1

    Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) kalajauhelihaa (särvin texmex)
    1 - 2 kplkevätsipulia
    1 kplvalkosipulinkynsi
    1/2 tlsuolaa
    2 rklmakeaa chilikastiketta
    1 kplkananmuna
    2 rklperunajauhoja
    50 g(1 dl) juustoraastetta
    2/3 ruukkua korianteria hienonnettuna
  2. 2

    Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.

    MääräAinesosa
    150 g(1/2 kpl) kurkkua
    1/3 ruukkua korianteria hienonnettuna
    1/4 tlsuolaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    2 tlsitruunamehua
    2 dlmaustamatonta jogurttia
  3. 3

    Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.

    MääräAinesosa
    rypsiöljyä tai margariinia

Vinkki: Lettujen kaveriksi sopii myös raikas tomaattisalsa. Katso ohje täältä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria hienonnettuna, ruukkua korianteria hienonnettuna, rypsiöljyä tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
9.9.2019
|
Päivitetty: 14.10.2025

Samankaltaisia reseptejä