Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.
Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.
Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.
Vinkki: Lettujen kaveriksi sopii myös raikas tomaattisalsa. Katso ohje täältä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
233
974
9,0 g
4,0 g
11,5 g
6,8 g
0,5 g
25,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
ruukkua korianteria hienonnettuna,
ruukkua korianteria hienonnettuna,
rypsiöljyä tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli