Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti
60 min

Nappaa talteen!
Kalajauhelihasta valmistuu uusi arkiruokasuosikki, jossa yhdistyvät suomalainen kala ja texmex-makumaailma. Valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustetut ohuet kalapihvit on helppo valmistaa – ja maistuvat taatusti perheen pienimmillekin.
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin texmex) |
| 1 - 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2/3 | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| Kurkku-jogurttikastike | |
|---|---|
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1/3 | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| Paistamiseen | |
| rypsiöljyä tai margariinia | |
- 1.
Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.
- 2.
Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.
- 3.
Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.
Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti
Kalajauhelihasta valmistuu uusi arkiruokasuosikki, jossa yhdistyvät suomalainen kala ja texmex-makumaailma. Valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustetut ohuet kalapihvit on helppo valmistaa – ja maistuvat taatusti perheen pienimmillekin.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin texmex) |
| 1 - 2 kpl | kevätsipulia |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 rkl | perunajauhoja |
| 50 g | (1 dl) juustoraastetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | makeaa chilikastiketta |
| 2/3 | ruukkua korianteria hienonnettuna |
Kurkku-jogurttikastike | |
| 2 dl | maustamatonta jogurttia |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 2 tl | sitruunamehua |
| 1/3 | ruukkua korianteria hienonnettuna |
| 1/4 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
Paistamiseen | |
| rypsiöljyä tai margariinia | |
Valmistus
- 1
Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.
Määrä Ainesosa 400 g (1 pkt) kalajauhelihaa (särvin texmex) 1 - 2 kpl kevätsipulia 1 kpl valkosipulinkynsi 1/2 tl suolaa 2 rkl makeaa chilikastiketta 1 kpl kananmuna 2 rkl perunajauhoja 50 g (1 dl) juustoraastetta 2/3 ruukkua korianteria hienonnettuna - 2
Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.
Määrä Ainesosa 150 g (1/2 kpl) kurkkua 1/3 ruukkua korianteria hienonnettuna 1/4 tl suolaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 2 tl sitruunamehua 2 dl maustamatonta jogurttia - 3
Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.
Määrä Ainesosa rypsiöljyä tai margariinia
Vinkki: Lettujen kaveriksi sopii myös raikas tomaattisalsa. Katso ohje täältä.
Ravintosisältö
238
Energiaa kcal
997
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
238
Energiaa kcal
997
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
4,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,5 g
Hiilihydraatteja
7,0 g
Sokereita
0,8 g
Kuituja
25,8 g
Proteiinia
1,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ruukkua korianteria hienonnettuna, ruukkua korianteria hienonnettuna, rypsiöljyä tai margariinia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























