Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti

Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kalajauhelihasta valmistuu uusi arkiruokasuosikki, jossa yhdistyvät suomalainen kala ja texmex-makumaailma. Valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustetut ohuet kalapihvit on helppo valmistaa – ja maistuvat taatusti perheen pienimmillekin.

Ruokavaliot

Ainekset

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa (Särvin TexMex)
1 - 2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoja
1 dl
juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
2/3
ruukkua korianteria hienonnettuna

kurkku-jogurttikastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
1/2 kpl
kurkkua
2 tl
sitruunamehua
1/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

paistamiseen

rypsiöljyä tai margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Näin teet

1

Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa (Särvin TexMex)
1 - 2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoja
1 dl
juustoraastetta
2/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
2

Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.

1/2 kpl
kurkkua
1/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
sitruunamehua
2 dl
maustamatonta jogurttia
3

Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.

rypsiöljyä tai margariinia

Vinkki: Lettujen kaveriksi sopii myös raikas tomaattisalsa. Katso ohje täältä.

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2019
Muokattu: 9.9.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

812

194

6,8 g

2,8 g

10,5 g

5,8 g

0,3 g

22,3 g

0,6 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 - 2 kpl kevätsipulia,

1 dl juustoraastetta,

ruukkua korianteria hienonnettuna,

ruukkua korianteria hienonnettuna,

rypsiöljyä tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli