Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ohuet kalaletut ja kurkkujogurtti

timer-icon60 min
Fork and knife
4 Annosta
Kalajauhelihasta valmistuu uusi arkiruokasuosikki, jossa yhdistyvät suomalainen kala ja texmex-makumaailma. Valkosipulilla, chilillä ja korianterilla maustetut ohuet kalapihvit on helppo valmistaa – ja maistuvat taatusti perheen pienimmillekin.

Ainekset

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa (Särvin TexMex)
1 - 2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoja
50 g
(1 dl) juustoraastetta
1/2 tl
suolaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
2/3
ruukkua korianteria hienonnettuna

Kurkku-jogurttikastike

2 dl
maustamatonta jogurttia
150 g
(1/2 kpl) kurkkua
2 tl
sitruunamehua
1/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

Paistamiseen

rypsiöljyä tai margariinia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Laita kalajauheliha siivilään valumaan. Hienonna kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä jauheliha ja sipulit kulhoon. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota hetki.

400 g
(1 pkt) kalajauhelihaa (Särvin TexMex)
1 - 2 kpl
kevätsipulia
1 kpl
valkosipulinkynsi
1/2 tl
suolaa
2 rkl
makeaa chilikastiketta
1 kpl
kananmuna
2 rkl
perunajauhoja
50 g
(1 dl) juustoraastetta
2/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
2

Valmista kurkkujogurtti taikinan turvotessa. Huuhtele ja kuutioi kurkku. Sekoita kastikkeen kaikki ainekset ja anna tekeytyä jääkaapissa lettujen paistamisen ajan.

150 g
(1/2 kpl) kurkkua
1/3
ruukkua korianteria hienonnettuna
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
sitruunamehua
2 dl
maustamatonta jogurttia
3

Kuumenna rasva lettupannulla. Jaa jokaiseen koloon noin ruokalusikallinen taikinaa. Voit paistaa letut myös paistinpannulla. Nosta pannulle ruokalusikallinen taikinaa ja levitä sopivan kokoiseksi letuksi. Kypsennä miedolla lämmöllä, kunnes massa on hyytynyt ja letun voi kääntää. Paista toinen puoli samoin. Tarjoa lettujen kanssa kurkkujogurttia.

rypsiöljyä tai margariinia

Vinkki: Lettujen kaveriksi sopii myös raikas tomaattisalsa. Katso ohje täältä.

Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2019
|
Muokattu: 19.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

233

974

9,0 g

4,0 g

11,5 g

6,8 g

0,5 g

25,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ruukkua korianteria hienonnettuna,

ruukkua korianteria hienonnettuna,

rypsiöljyä tai margariinia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli