Olut-juustoleipäset | Suolaiset leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Olut-juustoleipäset

Olut-juustoleipäset

timer-icon15 min
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Lorauta teeleipätaikinaan olutta, niin saat mureita ja kuohkeita leipäsiä. Nopeasti valmistuvat teeleivät sopivat esimerkiksi juustotarjottimelle.

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
50 g
margariinia
1 dl
juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dl
tummaa lagerolutta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää timjami, suola ja sokeri. Sulata margariini. Lisää rasva, juustoraaste ja olut kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
50 g
margariinia
1 dl
juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dl
tummaa lagerolutta
2

Jaa taikina pieniksi paloiksi (⌀ 4–5 cm). Painele palat noin ½ cm:n paksuiksi leipäsiksi. Laita teeleivät vieri viereen leivinpaperille uunipellille.

3

Paista leipäsiä uunissa 5–10 minuuttia.

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
Muokattu: 5.11.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

309

74

2,3 g

0,8 g

10,6 g

0,5 g

0,6 g

1,7 g

0,0 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl juustoraastetta (esim, cheddar).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli