Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Olut-juustoleipäset

timer-icon20 min  (josta 10 min aktiivista)
Fork and knife
20 Kappaletta
Fork and knife
20 Kappaletta
Lorauta teeleipätaikinaan olutta, niin saat mureita ja kuohkeita leipäsiä. Nopeasti valmistuvat teeleivät sopivat esimerkiksi juustotarjottimelle.

Ainekset

4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
50 g
margariinia
40 g
(1 dl) juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dl
tummaa lagerolutta

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää timjami, suola ja sokeri. Sulata margariini. Lisää rasva, juustoraaste ja olut kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

4 dl
vehnäjauhoja
1/2 dl
kaurahiutaleita
2 1/2 tl
leivinjauhetta
2 rkl
timjamia hienonnettuna
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
sokeria
50 g
margariinia
40 g
(1 dl) juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dl
tummaa lagerolutta
2

Jaa taikina pieniksi paloiksi (⌀ 4–5 cm). Painele palat noin ½ cm:n paksuiksi leipäsiksi. Laita teeleivät vieri viereen leivinpaperille uunipellille.

3

Paista leipäsiä uunissa 5–10 minuuttia.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 5.11.2019
|
Muokattu: 27.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

84

351

3,0 g

1,3 g

11,0 g

0,7 g

0,6 g

2,3 g

0,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli