Olut-juustoleipäset

Arvostele resepti
20 Kappaletta

20 min (josta 10 min aktiivista)

Lorauta teeleipätaikinaan olutta, niin saat mureita ja kuohkeita leipäsiä. Nopeasti valmistuvat teeleivät sopivat esimerkiksi juustotarjottimelle.

Ainekset

MääräAinesosa
4 dlvehnäjauhoja
1/2 dlkaurahiutaleita
2 1/2 tlleivinjauhetta
2 rkltimjamia hienonnettuna
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria
50 gmargariinia
40 g(1 dl) juustoraastetta (esim. cheddar)
2 dltummaa lagerolutta

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe kulhossa. Lisää timjami, suola ja sokeri. Sulata margariini. Lisää rasva, juustoraaste ja olut kulhoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

    MääräAinesosa
    4 dlvehnäjauhoja
    1/2 dlkaurahiutaleita
    2 1/2 tlleivinjauhetta
    2 rkltimjamia hienonnettuna
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    50 gmargariinia
    40 g(1 dl) juustoraastetta (esim. cheddar)
    2 dltummaa lagerolutta
  2. 2

    Jaa taikina pieniksi paloiksi (⌀ 4–5 cm). Painele palat noin ½ cm:n paksuiksi leipäsiksi. Laita teeleivät vieri viereen leivinpaperille uunipellille.

  3. 3

    Paista leipäsiä uunissa 5–10 minuuttia.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Ninna Lindström
5.11.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä