Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike - Yhteishyvä

Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike

???
Kappaleita
1
Uudenlainen joulukinkku on kuorrutettu omenalla. Katso joulukinkkuo-ohje.
Jaa Somessa

Ainekset

10 kg
Suolattu kinkku

KUORRUTUKSEEN

2 dl
Omenamarmeladia
3 - 4 dl
Sinappia
1 - 2 dl
Korppujauhoja

RUSINAKASTIKE

3 dl
Punaviiniä
2 dl
(1 purkki) valmista kastikepohjaa
3 rkl
Fariinisokeria
Mustapippuria
2 rkl
Tummaa kastikesuurusta
1 dl
Rusinoita

Näin teet

1

Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta tarkista, ettei se osu luuhun saakka. Poista jäähtyneestä kinkusta nahka ja osa rasvasta. Kuorruta kinkku omena-sinappiseoksella ja siivilöi pinnalle korppujauhoja. Paista kinkkua vielä hieman 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Rusinakastike

Mittaa kattilaan punaviini, kastikepohja ja fariinisokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta kastikesuuruksella ja mausta mustapippurilla. Lisää rusinat ja anna vielä kiehahtaa. Tarjoile kuumana kinkun kastikkeena.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Timo Viljakainen
Julkaistu: 30.5.2005
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa