Omenakuorrutettu joulukinkku ja rusinakastike

Arvostele resepti
1 Kappaletta

Uudenlainen joulukinkku on kuorrutettu omenalla. Katso joulukinkkuo-ohje.

Ainekset

MääräAinesosa
10 kgsuolattu kinkku

Kuorrutukseen

2 dlomenamarmeladia
3 - 4 dlsinappia
1 - 2 dlkorppujauhoja

Rusinakastike

3 dlpunaviiniä
2 dl(1 purkki) valmista kastikepohjaa
3 rklfariinisokeria
mustapippuria
2 rkltummaa kastikesuurusta
1 dlrusinoita

Valmistus

  1. 1

    Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla. Työnnä paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan, mutta tarkista, ettei se osu luuhun saakka. Poista jäähtyneestä kinkusta nahka ja osa rasvasta. Kuorruta kinkku omena-sinappiseoksella ja siivilöi pinnalle korppujauhoja. Paista kinkkua vielä hieman 250 asteessa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

    Rusinakastike

    Mittaa kattilaan punaviini, kastikepohja ja fariinisokeri. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Suurusta kastikesuuruksella ja mausta mustapippurilla. Lisää rusinat ja anna vielä kiehahtaa. Tarjoile kuumana kinkun kastikkeena.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä