Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Omenalla täytetyt enchiladat

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Rullaa tortillaletuista ja omenoista mausteinen makea jälkiruoka.

Ainekset

4 kpl
Tortillalettua
1 tl
Kanelia
1 dl
Kinuskikastiketta

Täyte

4 kpl
Omenaa
1/2 kpl
Limen mehu
1 rkl
Sokeria
1/4 tl
(1/4 tl) neilikkaa
1/4 tl
(1/4 tl) chilijauhetta

Mausteliemi

1 kpl
Limen mehu
1/2 dl
Margariinia
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Fariinisokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuutioi omenat, laita kulhoon ja purista lime päälle. Sekoita sokeri ja mausteet joukkoon.

Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja keitä 3 minuuttia.

Jaa täyte tortillalettujen keskelle. Taita letun vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rullaa poikittain kääryleiksi. Laita rullat vierekkäin pieneen vuokaan, kaada lämmin liemi päälle ja ripota kanelia pinnalle. Anna maustua 15 minuuttia, käännä ja odota vielä 15 minuuttia.

Kypsennä rullia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lusikoi 5 minuutin välein lientä vuoan pohjalta rullien päälle. Tarjoa lämpiminä kinuskikastikkeen kanssa.

Vinkki: Valmistele rullat etukäteen ja kuumenna juuri ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 24.8.2017
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

288

1203

11,3 g

2,8 g

41,5 g

22,3 g

3,0 g

3,3 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

1 dl Kinuskikastiketta,

Limen mehu,

0,25 tl (1/4 tl) neilikkaa,

0,25 tl (1/4 tl) chilijauhetta,

Limen mehu,

0,5 dl Fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli