Omenalla täytetyt enchiladat

Rullaa tortillaletuista ja omenoista mausteinen makea jälkiruoka.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
4 kpltortillalettua
1 tlkanelia
1 dlkinuskikastiketta

Täyte

4 kplomenaa
1/2 kpllimen mehu
1 rklsokeria
1/4 tl(1/4 tl) neilikkaa
1/4 tl(1/4 tl) chilijauhetta

Mausteliemi

1 kpllimen mehu
1/2 dlmargariinia
1/2 dlsokeria
1/2 dlfariinisokeria

Valmistus

  1. 1

    Kuutioi omenat, laita kulhoon ja purista lime päälle. Sekoita sokeri ja mausteet joukkoon.

    Yhdistä liemen ainekset kattilassa ja keitä 3 minuuttia.

    Jaa täyte tortillalettujen keskelle. Taita letun vastakkaiset reunat täytteen päälle ja rullaa poikittain kääryleiksi. Laita rullat vierekkäin pieneen vuokaan, kaada lämmin liemi päälle ja ripota kanelia pinnalle. Anna maustua 15 minuuttia, käännä ja odota vielä 15 minuuttia.

    Kypsennä rullia 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Lusikoi 5 minuutin välein lientä vuoan pohjalta rullien päälle. Tarjoa lämpiminä kinuskikastikkeen kanssa.

    Vinkki: Valmistele rullat etukäteen ja kuumenna juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl Kanelia, 1 dl Kinuskikastiketta, Limen mehu, 0,25 tl (1/4 tl) neilikkaa, 0,25 tl (1/4 tl) chilijauhetta, Limen mehu, 0,5 dl Fariinisokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
19.10.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025