Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu kikhernesosekeitto

timer-icon30 min
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Kikhernesosekeitto saa mahtavan maun, kun paahdat ensin kikherneet mausteiden kanssa. Halutessasi voit säätää mausteisuutta oman mieltymyksesi mukaiseksi.

Ainekset

Paahdetut kikherneet

2 kpl
purkkia (à 400/280g) kikherneitä
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
korianteria
1/2 tl
kurkumaa
1/2 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
chilijauhetta
1/2 tl
suolaa

Keittopohja

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 tl
rypsiöljyä
1 kpl
purkkia (300/285 g) maissia
5 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
2 1/2 dl
(1 prk) soija- tai kauravalmistetta (”kermaa”)

Koristelu

paahdettuja kikherneitä
persiljaa
chilihiutaleita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.

1/2 tl
kurkumaa
1/2 tl
korianteria
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
chilijauhetta
2 rkl
rypsiöljyä
2 kpl
purkkia (à 400/280g) kikherneitä
1 tl
juustokuminaa
1/2 tl
paprikajauhetta
2

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa ahkerasti sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.

2 kpl
sipulia
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
purkkia (300/285 g) maissia
2 tl
rypsiöljyä
5 dl
vettä
500 g
(1 prk) tomaattimurskaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
(1 prk) soija- tai kauravalmistetta (”kermaa”)
1 kpl
kasvisliemikuutio (gluteeniton)
3

Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kasvipohjaista ”kermaa” sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

4

Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kasvikermasta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.

persiljaa
paahdettuja kikherneitä
chilihiutaleita
Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 13.12.2018
|
Muokattu: 1.10.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

159

667

11,0 g

1,0 g

10,8 g

7,0 g

3,2 g

3,2 g

1,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl purkkia (300/285 g) maissia ,

persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli