Paahdettu kikhernesosekeitto

arvosana4/5

(8)arviota
5 Annosta

30 min

Kikhernesosekeitto saa mahtavan maun, kun paahdat ensin kikherneet mausteiden kanssa. Halutessasi voit säätää mausteisuutta oman mieltymyksesi mukaiseksi.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa

Paahdetut kikherneet

2 kplpurkkia (à 400/280g) kikherneitä
2 rklrypsiöljyä
1 tljuustokuminaa
1/2 tlkorianteria
1/2 tlkurkumaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1/2 tlchilijauhetta
1/2 tlsuolaa

Keittopohja

2 kplsipulia
2 kplvalkosipulinkynttä
2 tlrypsiöljyä
1 kplpurkkia (300/285 g) maissia
5 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
500 g(1 prk) tomaattimurskaa
1/2 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta

Koristelu

paahdettuja kikherneitä
persiljaa
chilihiutaleita

Valmistus

  1. 1

    Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.

    MääräAinesosa
    1/2 tlkurkumaa
    1/2 tlkorianteria
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlchilijauhetta
    2 rklrypsiöljyä
    2 kplpurkkia (à 400/280g) kikherneitä
    1 tljuustokuminaa
    1/2 tlpaprikajauhetta
  2. 2

    Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.

    MääräAinesosa
    2 kplsipulia
    2 kplvalkosipulinkynttä
    1 kplpurkkia (300/285 g) maissia
    2 tlrypsiöljyä
    5 dlvettä
    500 g(1 prk) tomaattimurskaa
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/2 tlsuolaa
    1 kplkasvisliemikuutio (gluteeniton)
  3. 3

    Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kaurasekoitetta sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

    MääräAinesosa
    2 1/2 dl(1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta
  4. 4

    Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kaurasekoitteesta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.

    MääräAinesosa
    persiljaa
    paahdettuja kikherneitä
    chilihiutaleita

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl purkkia (300/285 g) maissia , persiljaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Panu Pälviä
13.12.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä