Paahdettu kikhernesosekeitto
30 min

Nappaa talteen!
Kikhernesosekeitto saa mahtavan maun, kun paahdat ensin kikherneet mausteiden kanssa. Halutessasi voit säätää mausteisuutta oman mieltymyksesi mukaiseksi.
| Paahdetut kikherneet | |
|---|---|
| 2 kpl | purkkia (à 400/280g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | korianteria |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Keittopohja | |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | purkkia (300/285 g) maissia |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
| Koristelu | |
| paahdettuja kikherneitä | |
| persiljaa | |
| chilihiutaleita | |
- 1.
Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.
- 2.
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.
- 3.
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kaurasekoitetta sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
- 4.
Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kaurasekoitteesta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.
Kikhernesosekeitto saa mahtavan maun, kun paahdat ensin kikherneet mausteiden kanssa. Halutessasi voit säätää mausteisuutta oman mieltymyksesi mukaiseksi.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Paahdetut kikherneet | |
| 2 kpl | purkkia (à 400/280g) kikherneitä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 1 tl | juustokuminaa |
| 1/2 tl | korianteria |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/2 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | chilijauhetta |
| 1/2 tl | suolaa |
Keittopohja | |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 tl | rypsiöljyä |
| 1 kpl | purkkia (300/285 g) maissia |
| 5 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio (gluteeniton) |
| 500 g | (1 prk) tomaattimurskaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 1/2 dl | (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta |
Koristelu | |
| paahdettuja kikherneitä | |
| persiljaa | |
| chilihiutaleita | |
Valmistus
- 1
Säädä uuni 225 asteeseen. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita öljy ja mausteet kulhossa. Lisää kikherneet ja sekoita hyvin. Levitä kikherneet leivinpaperille pellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoitellen.
Määrä Ainesosa 1/2 tl kurkumaa 1/2 tl korianteria 1/2 tl suolaa 1/2 tl chilijauhetta 2 rkl rypsiöljyä 2 kpl purkkia (à 400/280g) kikherneitä 1 tl juustokuminaa 1/2 tl paprikajauhetta - 2
Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä kattilassa sekoitellen. Valuta maissit ja lisää ne, vesi, liemikuutio, tomaattimurska, suola ja pippuri. Säästä noin 2–3 rkl kikherneitä koristeluun ja lisää loput keittoon. Anna kiehua muutama minuutti.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 2 kpl valkosipulinkynttä 1 kpl purkkia (300/285 g) maissia 2 tl rypsiöljyä 5 dl vettä 500 g (1 prk) tomaattimurskaa 1/4 tl rouhittua mustapippuria 1/2 tl suolaa 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton) - 3
Soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Ota halutessasi 2 rkl kaurasekoitetta sivuun koristelua varten ja lisää loppu keittoon. Sekoita ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
Määrä Ainesosa 2 1/2 dl (1 prk) kaurakasvirasvasekoitetta - 4
Jaa keitto lautasille ja pyöräytä lopusta kaurasekoitteesta lusikalla kiehkurat keiton pinnalle. Viimeistele paahdetuilla kikherneillä, persiljalla ja chilihiutaleilla.
Määrä Ainesosa persiljaa paahdettuja kikherneitä chilihiutaleita
Ravintosisältö
164
Energiaa kcal
685
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
164
Energiaa kcal
685
Energiaa kj
11,0 g
Rasvaa
1,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,6 g
Hiilihydraatteja
7,2 g
Sokereita
3,4 g
Kuituja
3,4 g
Proteiinia
1,1 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 kpl purkkia (300/285 g) maissia , persiljaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























