Paahdettu paprika-fetadippi ja tuorenäkkäri

arvosana5/5

(8)arviota
4 Desilitraa

20 min (josta 20 min aktiivista)

Surauta herkullinen dippi uunissa paahdetuista paprikoista ja fetasta. Nauti dippi tuorenäkkärin kanssa.

Ainekset

MääräAinesosa
220 g (1 pkt, 8 kpl) tuorenäkkäriä (sitkas)

Feta-paprikadippi

300 g(1 pkt) suippopaprikaa
1 valkosipulinkynsi
150 g(1 pkt) fetajuustoa
2 rkloliiviöljyä
1 rklsitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkota. Aseta paprikat leivinpaperille pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

    MääräAinesosa
    300 g(1 pkt) suippopaprikaa
  2. 2

    Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1 valkosipulinkynsi
    150 g(1 pkt) fetajuustoa
    2 rkloliiviöljyä
    1 rklsitruunanmehua
    ripaus suolaa
    ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Lisää joukkoon chiliä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 220 g (1 pkt, 8 kpl) tuorenäkkäriä (Sitkas) , valkosipulinkynsi , ripaus suolaa, ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
30.1.2025
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä