Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdettu paprika-fetadippi ja tuorenäkkäri

Paahdettu paprika-fetadippi ja tuorenäkkäri

timer-icon20 min  (josta 20 min aktiivista)
Fork and knife
4 Desilitraa
Fork and knife
4 Desilitraa
Surauta herkullinen dippi uunissa paahdetuista paprikoista ja fetasta. Nauti dippi tuorenäkkärin kanssa.

Ainekset

220 g
(1 pkt, 8 kpl) tuorenäkkäriä (Sitkas)

Feta-paprikadippi

300 g
(1 pkt) suippopaprikaa
1
valkosipulinkynsi
150 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele paprikat. Halkaise paprikat, poista kanta ja siemenkota. Aseta paprikat leivinpaperille pellille leikkauspinta alaspäin. Paahda 225-asteisessa uunissa toiseksi ylimmällä tasolla noin 10 minuuttia, kunnes pinta on saanut väriä.

300 g
(1 pkt) suippopaprikaa
2

Kuori valkosipuli. Soseuta kaikki ainekset sauvasekoittimella kulhossa tasaiseksi tahnaksi.

1
valkosipulinkynsi
150 g
(1 pkt) fetajuustoa
2 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
sitruunanmehua
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria rouhittuna

Vinkki: Lisää joukkoon chiliä.

Miltä maistui?(7 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 30.1.2025
|
Muokattu: 3.2.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

194

812

16,5 g

6,8 g

4,0 g

4,0 g

1,5 g

7,5 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

220 g (1 pkt, 8 kpl) tuorenäkkäriä (Sitkas) ,

valkosipulinkynsi ,

ripaus suolaa,

ripaus mustapippuria rouhittuna.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli