Paahdettu paprikakeitto

arvosana3/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa ne maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
5 kplpunaista paprikaa
2 kplsipulia
4 kplvalkosipulinkynttä
2 rklrypsiöljyä
8 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutio
2 rkltomaattipyreetä
1/2 rklhunajaa
1/2 tlsuolaa

Raejuusto-maissilisuke

1 kpltlk (150/140g) maissia
200 g(1 prk) raejuustoa
1 kplruukku basilikaa

Valmistus (Uuni 250°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 250 asteeseen.

  2. 2

    Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.

    MääräAinesosa
    5 kplpunaista paprikaa
    2 kplsipulia
    4 kplvalkosipulinkynttä
    2 rklrypsiöljyä
  3. 3

    Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.

  4. 4

    Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    8 dlvettä
    1 kplkasvisliemikuutio
    2 rkltomaattipyreetä
    1/2 rklhunajaa
    1/2 tlsuolaa
  5. 5

    Valmista raejuusto-maissilisuke. Valuta raejuusto ja maissit. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.

    MääräAinesosa
    1 kpltlk (150/140g) maissia
    200 g(1 prk) raejuustoa
    1 kplruukku basilikaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
10.4.2019
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä