Paahdettu paprikakeitto - Yhteishyvä

Paahdettu paprikakeitto

Paahdettu paprikakeitto
Annokset
4
Valmistusaika
Useita tunteja
Uunin lämpötila
250°C
Ruokavalio
Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.
Jaa Somessa

Ainekset

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
tomaattipyreetä
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa

VAIHTOEHTO 1: RAEJUUSTO-MAISSILISUKE

1 kpl
tlk (150/140g) maissia
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa

VAIHTOEHTO 2: AVOKADOLISUKE

2 kpl
avokadoa
4 dl
maissilastuja
1 kpl
ruukku korianteria

VAIHTOEHTO 3: CHORIZO-LISUKE

65 g
(0,5 pkt) chorizo-leikkelettä
230 g
(1 tlk) kikherneitä
1 kpl
ruukku persiljaa

Näin teet

1

Säädä uuni 250 asteeseen.

2

Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen.

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
3

Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin.

4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
4

Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.

5

Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.

6

Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.

2 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
8 dl
vettä
7

Jos tarjoat keiton lisukkeen kanssa, valmista lisuke.

Raejuusto-maissilisuke: Valuta maissit ja raejuusto. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.

Avokadolisuke: Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Murenna maissilastut ja hienonna korianteri. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.

Chorizo-lisuke: Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leikkeleet 4 osaan. Levitä ne ja valutetut pavut uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
Muokattu: 11.4.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g165 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa28 g110 g
Kuituja13 g53 g
Energiaa kj2312 9249
Energiaa kcal552 2209

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 4 dl maissilastuja

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja41 g165 g
Proteiinia29 g114 g
Rasvaa28 g110 g
Kuituja13 g53 g
Energiaa kj2312 9249
Energiaa kcal552 2209

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 2 rkl tomaattipyreetä

  • 4 dl maissilastuja

Resepti
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt
Henna Siponen
Kuvat
Mikko Hannula

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.