Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu paprikakeitto

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa ne maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.

Ainekset

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
tomaattipyreetä
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa

Vaihtoehto 1: Raejuusto-maissilisuke

1 kpl
tlk (150/140g) maissia
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa

Vaihtoehto 2: Avokadolisuke

2 kpl
avokadoa
4 dl
maissilastuja
1 kpl
ruukku korianteria

Vaihtoehto 3: Chorizo-lisuke

65 g
(0,5 pkt) chorizo-leikkelettä
230 g
(1 tlk) kikherneitä
1 kpl
ruukku persiljaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Säädä uuni 250 asteeseen.

2

Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen.

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
3

Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin.

4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
4

Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.

5

Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.

6

Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.

2 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
kasvisliemikuutio
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
8 dl
vettä
7

Jos tarjoat keiton lisukkeen kanssa, valmista lisuke.

Raejuusto-maissilisuke: Valuta maissit ja raejuusto. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.

Avokadolisuke: Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Murenna maissilastut ja hienonna korianteri. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.

Chorizo-lisuke: Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leikkeleet 4 osaan. Levitä ne ja valutetut pavut uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.

Vinkki: Katso videolta, kuinka paprikat paahdetaan.

Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
|
Muokattu: 15.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

552

2312

27,5 g

4,8 g

41,3 g

12,5 g

13,3 g

28,5 g

2,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä,

4 dl maissilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli