Säädä uuni 250 asteeseen.
Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen.
Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin.
Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.
Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.
Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.
Jos tarjoat keiton lisukkeen kanssa, valmista lisuke.
Raejuusto-maissilisuke: Valuta maissit ja raejuusto. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.
Avokadolisuke: Halkaise avokadot ja poista kivet. Kuori ja kuutioi avokadot. Murenna maissilastut ja hienonna korianteri. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.
Chorizo-lisuke: Säädä uuni 200 asteeseen. Leikkaa leikkeleet 4 osaan. Levitä ne ja valutetut pavut uunipellille. Paahda uunissa 15–20 minuuttia. Lisää hienonnetut yrtit. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuke päälle.
Vinkki: Katso videolta, kuinka paprikat paahdetaan.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
552
2312
27,5 g
4,8 g
41,3 g
12,5 g
13,3 g
28,5 g
2,3 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä,
4 dl maissilastuja.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli