Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu paprikakeitto

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa ne maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.

Ainekset

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
tomaattipyreetä
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa

Raejuusto-maissilisuke

1 kpl
tlk (150/140g) maissia
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 250 asteeseen.

2

Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.

5 kpl
punaista paprikaa
2 kpl
sipulia
4 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
3

Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.

4

Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.

8 dl
vettä
1 kpl
kasvisliemikuutio
2 rkl
tomaattipyreetä
1/2 rkl
hunajaa
1/2 tl
suolaa
5

Valmista raejuusto-maissilisuke. Valuta raejuusto ja maissit. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.

1 kpl
tlk (150/140g) maissia
200 g
(1 prk) raejuustoa
1 kpl
ruukku basilikaa
Miltä maistui?
Resepti:
Anu Brask
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Mikko Hannula
Julkaistu: 10.4.2019
|
Muokattu: 9.4.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

192

805

9,0 g

1,3 g

15,0 g

11,0 g

3,5 g

11,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl tomaattipyreetä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli