Paahdettu paprikakeitto
Ainekset
Valmistus
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.
Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.
Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.
Valmista raejuusto-maissilisuke. Valuta raejuusto ja maissit. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
192
805
9,0 g
1,3 g
15,0 g
11,0 g
3,5 g
11,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli