Paahdettu paprikakeitto
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa ne maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.
| 5 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
| Raejuusto-maissilisuke | |
|---|---|
| 1 kpl | tlk (150/140g) maissia |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
- 1.
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- 2.
Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.
- 3.
Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.
- 4.
Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.
- 5.
Valmista raejuusto-maissilisuke. Valuta raejuusto ja maissit. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.
Paahdettu paprikakeitto
arvosana3/5
Noin 1,5 tuntia (josta 30 min aktiivista)
Kuorineen paahdetuista kasviksista on helppo poistaa kuoret ja surauttaa ne maukkaaksi kasviskeitoksi. Keitto maistuu hyvältä sellaisenaan tai höystettynä raejuustolla ja maissilla, avokadolla tai chorizolla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 5 kpl | punaista paprikaa |
| 2 kpl | sipulia |
| 4 kpl | valkosipulinkynttä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 8 dl | vettä |
| 1 kpl | kasvisliemikuutio |
| 2 rkl | tomaattipyreetä |
| 1/2 rkl | hunajaa |
| 1/2 tl | suolaa |
Raejuusto-maissilisuke | |
| 1 kpl | tlk (150/140g) maissia |
| 200 g | (1 prk) raejuustoa |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
Valmistus (Uuni 250°C)
- 1
Kuumenna uuni 250 asteeseen.
- 2
Halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja kannat. Leikkaa sipulit puoliksi kuorineen. Laita paprikan ja sipulin puolikkaat sekä kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen uunipellille. Lisää öljy ja sekoita hyvin. Asettele kasvikset pellille kuoripuoli ylöspäin. Paahda kasviksia uunissa 35–40 minuuttia.
Määrä Ainesosa 5 kpl punaista paprikaa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulinkynttä 2 rkl rypsiöljyä - 3
Laita paahtuneet paprikat kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna jäähtyä 15–20 minuuttia.
- 4
Poista sipuleista kuoret ja laita sipulit kattilaan. Irrota paprikoista paahtunut kuori ja lisää paprikat, vesi, liemikuutio ja tomaattipyree kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia. Soseuta keitto ja mausta hunajalla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 8 dl vettä 1 kpl kasvisliemikuutio 2 rkl tomaattipyreetä 1/2 rkl hunajaa 1/2 tl suolaa - 5
Valmista raejuusto-maissilisuke. Valuta raejuusto ja maissit. Hienonna basilika. Yhdistä ainekset. Annostele keitto lautasille ja lusikoi lisuketta päälle.
Määrä Ainesosa 1 kpl tlk (150/140g) maissia 200 g (1 prk) raejuustoa 1 kpl ruukku basilikaa
Ravintosisältö
192
Energiaa kcal
805
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
192
Energiaa kcal
805
Energiaa kj
9,0 g
Rasvaa
1,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
15,0 g
Hiilihydraatteja
11,0 g
Sokereita
3,5 g
Kuituja
11,3 g
Proteiinia
1,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 2 rkl tomaattipyreetä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli




























