Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdetut juurekset ja hummus

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Maukkaat paahdetut juurekset ja suolainen halloumi ovat täydellinen makupari! Tämä ateria valmistuu kätevästi yhdellä pellillä uunin lämmössä ja valmis hummus viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset

500 g
(5−6) perunaa
300 g
(3−4) porkkanaa
200 g
(1) palsternakkaa
70 g
(1 ps) babypinaattia
200 g
(1 pkt) halloumia
2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/4 tl
suolaa
225 g
(1 prk) hummusta

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Viipaloi halloumi.

500 g
(5−6) perunaa
300 g
(3−4) porkkanaa
200 g
(1) palsternakkaa
70 g
(1 ps) babypinaattia
200 g
(1 pkt) halloumia
2

Levitä juurekset ja halloumi leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pintaan on tullut väriä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

2 rkl
rypsiöljyä
1 tl
Välimeren yrttiseosta
1/4 tl
suolaa
3

Ota pelti pois uunista. Sekoita pinaatti joukkoon. Tarjoa hummuksen kanssa.

225 g
(1 prk) hummusta

Vinkki: Oikaise korvaamalla tuoreet juurekset valmiiksi pilkotuilla pakastejuureksilla.

Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2022
|
Muokattu: 2.1.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

417

1744

19,8 g

6,8 g

38,0 g

8,8 g

8,3 g

17,5 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli