Paahdetut juurekset ja hummus

arvosana4/5

(6)arviota
4 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Maukkaat paahdetut juurekset ja suolainen halloumi ovat täydellinen makupari! Tämä ateria valmistuu kätevästi yhdellä pellillä uunin lämmössä. Valmis hummus viimeistelee kokonaisuuden.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 g(5−6) perunaa
300 g(3−4) porkkanaa
200 g(1) palsternakkaa
70 g(1 ps) babypinaattia
200 g(1 pkt) halloumia
2 rklrypsiöljyä
1 tlvälimeren yrttiseosta
1/4 tlsuolaa
225 g(1 prk) hummusta

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Pese, kuori ja paloittele juurekset. Huuhtele ja kuivaa pinaatti. Viipaloi halloumi.

    MääräAinesosa
    500 g(5−6) perunaa
    300 g(3−4) porkkanaa
    200 g(1) palsternakkaa
    70 g(1 ps) babypinaattia
    200 g(1 pkt) halloumia
  2. 2

    Levitä juurekset ja halloumi leivinpaperille pellille. Sekoita öljy ja mausteet joukkoon. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes juurekset ovat pehmeitä ja pintaan on tullut väriä. Kääntele kerran paistamisen aikana.

    MääräAinesosa
    2 rklrypsiöljyä
    1 tlvälimeren yrttiseosta
    1/4 tlsuolaa
  3. 3

    Ota pelti pois uunista. Sekoita pinaatti joukkoon. Tarjoa hummuksen kanssa.

    MääräAinesosa
    225 g(1 prk) hummusta

Vinkki: Oikaise korvaamalla tuoreet juurekset valmiiksi pilkotuilla pakastejuureksilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anni, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Piia Arnould
26.8.2022
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä