Yhteistyössä: Kulman Keittiö


Nappaa talteen!
Ylikypsä kassler ja paahdetut uunijuurekset ovat perinteisiä, mutta maistuvaa viikonloppuruokaa.
| 1 kg | (1 kokonainen kpl) porsaan kassleria |
| 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 1 l | lihalientä |
| 3 kpl | punasipulia |
| 5 kpl | naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna |
| 150 g | (1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana |
| 200 g | (1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana |
| 4 kpl | pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona |
| 600 g | (6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 3 dl | kanalientä |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| puntti lehtipersiljaa | |
| 100 g | voita |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.
Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.
Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.
Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Ylikypsä kassler ja paahdetut uunijuurekset ovat perinteisiä, mutta maistuvaa viikonloppuruokaa.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | (1 kokonainen kpl) porsaan kassleria |
| 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 1 l | lihalientä |
| 3 kpl | punasipulia |
| 5 kpl | naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna |
| 150 g | (1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana |
| 200 g | (1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana |
| 4 kpl | pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona |
| 600 g | (6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | ruokosokeria |
| 3 dl | kanalientä |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
| puntti lehtipersiljaa | |
| 100 g | voita |
| oliiviöljyä | |
| suolaa | |
| mustapippuria myllystä |
Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 tl | suolaa |
| 1 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | fariinisokeria |
| 2 tl | paprikajauhetta |
| 1 tl | sipulijauhetta |
| 1 kg | (1 kokonainen kpl) porsaan kassleria |
Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 l | lihalientä |
Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| oliiviöljyä |
Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 3 kpl | punasipulia |
| 5 kpl | naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna |
| 150 g | (1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana |
| 200 g | (1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana |
| 4 kpl | pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona |
| 600 g | (6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria |
| 1 rkl | ruokosokeria |
Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| puntti lehtipersiljaa | |
| 3 dl | kanalientä |
| 1 tl | kuivattua timjamia |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
610
Energiaa kcal
2552
Energiaa kj
39,7 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,2 g
Hiilihydraatteja
18,2 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
6,6 g
Suolaa
610
Energiaa kcal
2552
Energiaa kj
39,7 g
Rasvaa
18,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
26,2 g
Hiilihydraatteja
18,2 g
Sokereita
9,0 g
Kuituja
32,8 g
Proteiinia
6,6 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sipulijauhetta, puntti lehtipersiljaa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli