Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.
Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.
Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.
Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.
Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
610
2552
39,7 g
18,8 g
26,2 g
18,2 g
9,0 g
32,8 g
6,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl sipulijauhetta,
puntti lehtipersiljaa,
oliiviöljyä,
suolaa,
mustapippuria myllystä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli