Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria - Yhteishyvä

Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria

Annokset
6
Ylikypsä kassler ja paahdetut uunijuurekset ovat perinteisiä, mutta maistuvaa viikonloppuruokaa.
Jaa Somessa

Ainekset

1 kpl
kokonainen porsaan kassler
3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 l
lihalientä
3 kpl
punasipulia
5 kpl
naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
puolikas lanttu kuorittuna ja reiluna palana
kolmasosa juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
4 kpl
pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
6 kpl
pientä palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
ruokosokeria
3 dl
kanalientä
1 tl
kuivattua timjamia
puntti lehtipersiljaa
100 g
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
1 prk Kulman Keittiön Portviinikastiketta

Näin teet

1

Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.

3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 kpl
kokonainen porsaan kassler
2

Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.

1 l
lihalientä
3

Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.

oliiviöljyä
4

Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.

3 kpl
punasipulia
5 kpl
naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
puolikas lanttu kuorittuna ja reiluna palana
kolmasosa juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
4 kpl
pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
6 kpl
pientä palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
ruokosokeria
5

Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla. Lämmitä Kulman Keittiön Portviinikastiketta kattilassa ja tarjoile se murean kasslerin ja paahdettujen uunijuuresten kera.

puntti lehtipersiljaa
3 dl
kanalientä
1 prk Kulman Keittiön Portviinikastiketta
1 tl
kuivattua timjamia
Kuvat
TOK
Julkaistu: 17.11.2018
Muokattu: 17.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g137 g
Proteiinia7 g39 g
Rasvaa19 g115 g
Kuituja7 g41 g
Energiaa kj1283 7698
Energiaa kcal307 1841

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 tl suolaa

  • 1 rkl fariinisokeria

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 5 kpl naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna

  • puolikas lanttu kuorittuna ja reiluna palana

  • kolmasosa juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana

  • 2 tl suolaa

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • puntti lehtipersiljaa

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 prk Kulman Keittiön Portviinikastiketta

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja23 g137 g
Proteiinia7 g39 g
Rasvaa19 g115 g
Kuituja7 g41 g
Energiaa kj1283 7698
Energiaa kcal307 1841

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 3 tl suolaa

  • 1 rkl fariinisokeria

  • 1 tl sipulijauhetta

  • 5 kpl naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna

  • puolikas lanttu kuorittuna ja reiluna palana

  • kolmasosa juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana

  • 2 tl suolaa

  • 1 rkl ruokosokeria

  • 1 tl kuivattua timjamia

  • puntti lehtipersiljaa

  • oliiviöljyä

  • suolaa

  • mustapippuria myllystä

  • 1 prk Kulman Keittiön Portviinikastiketta

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.