Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria

Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ylikypsä kassler ja paahdetut uunijuurekset ovat perinteisiä, mutta maistuvaa viikonloppuruokaa.

Ainekset

1 kg
(1 kokonainen kpl) porsaan kassleria
3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 l
lihalientä
3 kpl
punasipulia
5 kpl
naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
150 g
(1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana
200 g
(1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
4 kpl
pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
600 g
(6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
ruokosokeria
3 dl
kanalientä
1 tl
kuivattua timjamia
puntti lehtipersiljaa
100 g
voita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä
250 g
(1 prk) Kulman Keittiön Portviinikastiketta

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.

3 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
1 rkl
fariinisokeria
2 tl
paprikajauhetta
1 tl
sipulijauhetta
1 kg
(1 kokonainen kpl) porsaan kassleria
2

Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.

1 l
lihalientä
3

Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.

oliiviöljyä
4

Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.

3 kpl
punasipulia
5 kpl
naattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
150 g
(1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana
200 g
(1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
4 kpl
pientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
600 g
(6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1 rkl
ruokosokeria
5

Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla. Lämmitä Kulman Keittiön Portviinikastiketta kattilassa ja tarjoile se murean kasslerin ja paahdettujen uunijuuresten kera.

puntti lehtipersiljaa
3 dl
kanalientä
250 g
(1 prk) Kulman Keittiön Portviinikastiketta
1 tl
kuivattua timjamia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
TOK
Julkaistu: 25.7.2018
Muokattu: 13.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

618

2585

40,0 g

19,0 g

27,5 g

18,2 g

9,0 g

32,8 g

7,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl sipulijauhetta,

puntti lehtipersiljaa,

oliiviöljyä,

suolaa,

mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli