Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria
Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria
Yhteistyössä

Paahdetut uunijuurekset ja ylikypsää kassleria

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Ylikypsä kassler ja paahdetut uunijuurekset ovat perinteisiä, mutta maistuvaa viikonloppuruokaa.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kg(1 kokonainen kpl) porsaan kassleria
3 tlsuolaa
1 tlmustapippuria
1 rklfariinisokeria
2 tlpaprikajauhetta
1 tlsipulijauhetta
1 llihalientä
3 kplpunasipulia
5 kplnaattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
150 g(1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana
200 g(1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
4 kplpientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
600 g(6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
1 rklruokosokeria
3 dlkanalientä
1 tlkuivattua timjamia
puntti lehtipersiljaa
100 gvoita
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Valmistus

  1. 1

    Sekoita mausteet kulhossa ja mausta kassler kauttaaltaan. Anna maustua huoneenlämmössä vähintään 2 tuntia tai jääkaapissa yön yli.

    MääräAinesosa
    3 tlsuolaa
    1 tlmustapippuria
    1 rklfariinisokeria
    2 tlpaprikajauhetta
    1 tlsipulijauhetta
    1 kg(1 kokonainen kpl) porsaan kassleria
  2. 2

    Paahda maustumisen jälkeen lihaan hyvä väri pannulla. Laita liha uuniastiaan ja kaada kiehuva lihaliemi vuoan pohjalle. Peitä vuoka foliolla. Hauduta 150°C asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Kun liha on mureaa, nosta liha pois liemestä ja anna vetäytyä foliossa noin 15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 llihalientä
  3. 3

    Valitse juuresten valmistusastiaksi mahdollisimman laakea pata, jotta juurekset saavat kauniin paahtopinnan uunissa. Laita pataan oliiviöljyä.

    MääräAinesosa
    oliiviöljyä
  4. 4

    Lisää juurekset pataan ja mausta suolalla, mustapippurilla ja ruokosokerilla. Sekoita hyvin ja paahda uunissa 200°C asteessa noin 45 minuuttia.

    MääräAinesosa
    3 kplpunasipulia
    5 kplnaattiporkkanaa pestynä ja puolitettuna
    150 g(1/2 kpl) lanttua kuorittuna ja reiluna palana
    200 g(1/3 kpl) juuriselleriä kuorittuna ja reiluna palana
    4 kplpientä punajuurta kuorittuna ja lohkona
    600 g(6 pientä kpl) palsternakkaa pestynä ja puolitettuna
    2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria
    1 rklruokosokeria
  5. 5

    Pyörittele juuresten joukkoon lopuksi hieman porsaan kokoon keitettyä haudelientä. Viimeistele lehtipersiljalla.

    MääräAinesosa
    puntti lehtipersiljaa
    3 dlkanalientä
    1 tlkuivattua timjamia

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 tl sipulijauhetta, puntti lehtipersiljaa, oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria myllystä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Kuvat:
TOK
17.11.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä