Paella muurikkapannulla | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paella muurikkapannulla
Play

Paella muurikkapannulla

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta
Valmista ruokaisa paella muurinpohjapannulla. Broilerista, katkaravuista, kasviksista ja riisistä sekoitettu kesäruoka on kätevä tarjottava pihajuhliin.

Ainekset

600 g
(2 pkt, à 300 g) broilerin suikaleita
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
1 l
vettä
2 kpl
kanaliemikuutioita (gluteenitonta)
5 dl
Pitkäjyväistä riisiä
4 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
Sipulia
2 kpl
paprikaa
240 g
(2 tlk, à 200/120 g) säilykesimpukoita suolaliemessä
4 rkl
rypsiöljyä
1 1/2 rkl
Paprikajauhetta
1 tl
cayennenpippuria
1/2 g
(1 ps) sahramia
(2 dl vettä)

lisäksi

1 kpl
sitruuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Ota broileri, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanlaittoa.

2

Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä 18 minuuttia. Valuta.

1 l
vettä
2 kpl
kanaliemikuutioita (gluteenitonta)
5 dl
Pitkäjyväistä riisiä
3

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta simpukat.

2 kpl
Sipulia
4 kpl
Valkosipulin kynttä
2 kpl
paprikaa
240 g
(2 tlk, à 200/120 g) säilykesimpukoita suolaliemessä
4

Kuumenna öljy muurinpohjapannulla. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, mausteet, riisi, herneet ja katkaravut.

4 rkl
rypsiöljyä
600 g
(2 pkt, à 300 g) broilerin suikaleita
200 g
(1 ps) herneitä (pakaste)
180 g
(1 ps) katkarapuja (pakaste)
1 tl
cayennenpippuria
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 1/2 rkl
Paprikajauhetta
5

Sekoittele aineksia pannulla, kunnes herneet ja katkaravut sulavat. Lisää simpukat ja paista paellaa 5–8 minuuttia välillä pannun pohjaa myöten sekoittaen. Jos paella tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.

(2 dl vettä)
6

Tarkista maku. Lohko sitruuna ja viimeistele paella sitruunalohkoilla.

1 kpl
sitruuna

Vinkki: Keitä riisi etukäteen, niin valmistat paellan juhlapäivänä joutuisammin. Säilytä riisi jääkaapissa.

Resepti:
Aila Pakarinen, Anu Brask
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 15.5.2009
Muokattu: 4.7.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1044

249

9,7 g

1,4 g

16,8 g

2,7 g

2,1 g

22,3 g

1,9 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 l vettä,

0,5 g (1 ps) sahramia,

(2 dl vettä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli