Ota broileri, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä 18 minuuttia. Valuta.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta simpukat.
Kuumenna öljy muurinpohjapannulla. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, mausteet, riisi, herneet ja katkaravut.
Sekoittele aineksia pannulla, kunnes herneet ja katkaravut sulavat. Lisää simpukat ja paista paellaa 5–8 minuuttia välillä pannun pohjaa myöten sekoittaen. Jos paella tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Tarkista maku. Lohko sitruuna ja viimeistele paella sitruunalohkoilla.
Vinkki: Keitä riisi etukäteen, niin valmistat paellan juhlapäivänä joutuisammin. Säilytä riisi jääkaapissa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1044
249
9,7 g
1,4 g
16,8 g
2,7 g
2,1 g
22,3 g
1,9 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä,
0,5 g (1 ps) sahramia,
(2 dl vettä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli