Paella muurikkapannulla
60 min

Nappaa talteen!
Valmista ruokaisa paella muurinpohjapannulla. Broilerista, katkaravuista, kasviksista ja riisistä sekoitettu kesäruoka on kätevä tarjottava pihajuhliin.
| 600 g | broilerin suikaleita |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 5 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 4 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | paprikaa |
| 240 g | (2 tlk, à 200/120 g) simpukoita suolaliemessä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | paprikajauhetta |
| 1 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
| Lisäksi | |
|---|---|
| 1 kpl | sitruuna |
- 1.
Ota broileri, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
- 2.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä 18 minuuttia. Valuta.
- 3.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta simpukat.
- 4.
Kuumenna öljy muurinpohjapannulla. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, mausteet, riisi, herneet ja katkaravut.
- 5.
Sekoittele aineksia pannulla, kunnes herneet ja katkaravut sulavat. Lisää simpukat ja paista paellaa 5–8 minuuttia välillä pannun pohjaa myöten sekoittaen. Jos paella tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
- 6.
Tarkista maku. Lohko sitruuna ja viimeistele paella sitruunalohkoilla.
Paella muurikkapannulla
arvosana3/5
60 min
Valmista ruokaisa paella muurinpohjapannulla. Broilerista, katkaravuista, kasviksista ja riisistä sekoitettu kesäruoka on kätevä tarjottava pihajuhliin.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 600 g | broilerin suikaleita |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (pakaste) |
| 200 g | (1 ps) herneitä (pakaste) |
| 1 l | vettä |
| 2 kpl | kanaliemikuutioita (gluteenitonta) |
| 5 dl | pitkäjyväistä riisiä |
| 4 kpl | valkosipulin kynttä |
| 2 kpl | sipulia |
| 2 kpl | paprikaa |
| 240 g | (2 tlk, à 200/120 g) simpukoita suolaliemessä |
| 4 rkl | rypsiöljyä |
| 1 1/2 rkl | paprikajauhetta |
| 1 tl | cayennenpippuria |
| 1/2 g | (1 ps) sahramia |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
Valmistus
- 1
Ota broileri, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
- 2
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä 18 minuuttia. Valuta.
Määrä Ainesosa 1 l vettä 2 kpl kanaliemikuutioita (gluteenitonta) 5 dl pitkäjyväistä riisiä - 3
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta simpukat.
Määrä Ainesosa 2 kpl sipulia 4 kpl valkosipulin kynttä 2 kpl paprikaa 240 g (2 tlk, à 200/120 g) simpukoita suolaliemessä - 4
Kuumenna öljy muurinpohjapannulla. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, mausteet, riisi, herneet ja katkaravut.
Määrä Ainesosa 4 rkl rypsiöljyä 600 g broilerin suikaleita 200 g (1 ps) herneitä (pakaste) 180 g (1 ps) katkarapuja (pakaste) 1 tl cayennenpippuria 1/2 g (1 ps) sahramia 1 1/2 rkl paprikajauhetta - 5
Sekoittele aineksia pannulla, kunnes herneet ja katkaravut sulavat. Lisää simpukat ja paista paellaa 5–8 minuuttia välillä pannun pohjaa myöten sekoittaen. Jos paella tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Määrä Ainesosa (2 dl vettä) - 6
Tarkista maku. Lohko sitruuna ja viimeistele paella sitruunalohkoilla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna
Vinkki: Keitä riisi etukäteen, niin valmistat paellan juhlapäivänä joutuisammin. Säilytä riisi jääkaapissa.
Ravintosisältö
252
Energiaa kcal
1053
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
22,4 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
252
Energiaa kcal
1053
Energiaa kj
9,7 g
Rasvaa
1,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,2 g
Hiilihydraatteja
2,8 g
Sokereita
2,2 g
Kuituja
22,4 g
Proteiinia
1,9 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.5 g (1 ps) sahramia.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























