Ota broileri, katkaravut ja herneet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruoanlaittoa.
Kiehauta vesi kattilassa. Lisää liemikuutiot ja riisi. Keitä miedolla lämmöllä 18 minuuttia. Valuta.
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipulit. Halkaise paprikat. Poista kannat ja siemenet ja kuutioi paprika. Valuta simpukat.
Kuumenna öljy muurinpohjapannulla. Ruskista broilerisuikaleet. Lisää sipulit ja paprikat. Kypsennä muutama minuutti. Lisää valkosipulit, mausteet, riisi, herneet ja katkaravut.
Sekoittele aineksia pannulla, kunnes herneet ja katkaravut sulavat. Lisää simpukat ja paista paellaa 5–8 minuuttia välillä pannun pohjaa myöten sekoittaen. Jos paella tuntuu kuivalta, lisää tilkka vettä.
Tarkista maku. Lohko sitruuna ja viimeistele paella sitruunalohkoilla.
Vinkki: Keitä riisi etukäteen, niin valmistat paellan juhlapäivänä joutuisammin. Säilytä riisi jääkaapissa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
249
1044
9,7 g
1,4 g
16,8 g
2,7 g
2,1 g
22,3 g
1,9 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 l vettä,
0,5 g (1 ps) sahramia,
(2 dl vettä).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli