Paholaisen hillo

Arvostele resepti
6 Desilitraa

60 min

Makean tulinen chilihillo on todellinen herkku chilikastikkeiden ystävälle. Paholaisen hillon pohja tehdään tomaatista, ja sen tulisuutta voit säädellä lisäämällä chiliä maun mukaan.

Ainekset

MääräAinesosa
2 kplpunaista chiliä
1 kplpunasipuli
4 kplvalkosipulinkynsiä
2 rklrypsiöljyä
400 g(1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke)
2 rklpunaviinietikkaa
2 rklsoijakastiketta
1/2 dlfariinisokeria
1 tloreganoa
1/2 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus

  1. 1

    Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä kattilassa sekoitellen hetki.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    4 kplvalkosipulinkynsiä
    2 kplpunaista chiliä
    2 rklrypsiöljyä
  2. 2

    Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput ainekset. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.

    MääräAinesosa
    400 g(1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke)
    1/2 dlfariinisokeria
    2 rklpunaviinietikkaa
    2 rklsoijakastiketta
    1 tloreganoa
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella sileäksi ja purkita puhtaisiin tölkkeihin.

Käytä hilloa grillikastikkeena, ketsupin tapaan tai mausta kermaviilidippi chilihillolla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä