Paholaisen hillo
60 min

Nappaa talteen!
Makean tulinen chilihillo on todellinen herkku chilikastikkeiden ystävälle. Paholaisen hillon pohja tehdään tomaatista, ja sen tulisuutta voit säädellä lisäämällä chiliä maun mukaan.
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke) |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä kattilassa sekoitellen hetki.
- 2.
Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput ainekset. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
- 3.
Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella sileäksi ja purkita puhtaisiin tölkkeihin.
Paholaisen hillo
Makean tulinen chilihillo on todellinen herkku chilikastikkeiden ystävälle. Paholaisen hillon pohja tehdään tomaatista, ja sen tulisuutta voit säädellä lisäämällä chiliä maun mukaan.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | punaista chiliä |
| 1 kpl | punasipuli |
| 4 kpl | valkosipulinkynsiä |
| 2 rkl | rypsiöljyä |
| 400 g | (1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke) |
| 2 rkl | punaviinietikkaa |
| 2 rkl | soijakastiketta |
| 1/2 dl | fariinisokeria |
| 1 tl | oreganoa |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus
- 1
Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä kattilassa sekoitellen hetki.
Määrä Ainesosa 1 kpl punasipuli 4 kpl valkosipulinkynsiä 2 kpl punaista chiliä 2 rkl rypsiöljyä - 2
Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput ainekset. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
Määrä Ainesosa 400 g (1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke) 1/2 dl fariinisokeria 2 rkl punaviinietikkaa 2 rkl soijakastiketta 1 tl oreganoa 1/2 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella sileäksi ja purkita puhtaisiin tölkkeihin.
Käytä hilloa grillikastikkeena, ketsupin tapaan tai mausta kermaviilidippi chilihillolla.
Ravintosisältö
103
Energiaa kcal
430
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
103
Energiaa kcal
430
Energiaa kj
4,7 g
Rasvaa
0,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,3 g
Hiilihydraatteja
11,2 g
Sokereita
1,5 g
Kuituja
1,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























