Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
paholaisen hillo, chilikastike

Paholaisen hillo

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Desilitraa
Fork and knife
6 Desilitraa
Tulinen chilihillo on todellinen herkku chilikastikkeiden ystävälle. Makean tulisen paholaisen hillon pohja tehdään tomaatista, ja sen tulisuutta voit säädellä lisäämällä chiliä oman maun mukaan. Käytä grillikastikkeena tai ketsuppina tai mausta kermaviilidippi chilihillolla.

Ainekset

2 kpl
punaista chiliä
1 kpl
punasipuli
4 kpl
valkosipulinkynsiä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke)
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1/2 dl
fariinisokeria
1 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Hienonna chilit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota chiliä ja sipuleita öljyssä kattilassa sekoitellen hetki.

1 kpl
punasipuli
4 kpl
valkosipulinkynsiä
2 kpl
punaista chiliä
2 rkl
rypsiöljyä
2

Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput ainekset. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.

400 g
(1 tlk) kuorittuja tomaatteja (säilyke)
1/2 dl
fariinisokeria
2 rkl
punaviinietikkaa
2 rkl
soijakastiketta
1 tl
oreganoa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Soseuta kastike halutessasi sauvasekoittimella sileäksi ja purkita puhtaisiin tölkkeihin.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 29.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

101

422

4,7 g

0,3 g

12,0 g

11,0 g

1,5 g

1,0 g

1,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli