Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Paholaisen hillo

Paholaisen hillo

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
6 Desilitraa
Fork and knife
6 Desilitraa
Chilinen kastike tulisten makujen ystäville! Paholaisen kastike maistuu kylmänä esimerkiksi nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa. Se sopii lisukkeeksi niin grillibileisiin kuin halloween-juhliin. Voit valmistaa paholaisen kastiketta myös lahjaksi.

Ainekset

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Chiliä
4 - 5 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) säilyketomaatteja
2 rkl
Punaviinietikkaa
2 rkl
Soijakastiketta
1/2 dl
Fariinisokeria
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 tl
Oreganoa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Silppua chili ja sipulit. Kuumenna seosta hetki öljyssä kattilassa.

1 kpl
Punasipuli
2 kpl
Chiliä
4 - 5 kpl
Valkosipulinkynsi
2 rkl
Öljyä
2

Lisää tomaatit liemineen ja painele niitä rikki kauhalla kattilan reunoja vasten. Lisää loput aineet. Anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia. Sekoittele välillä.

1 tl
Oreganoa
1/2 tl
Mustapippuria
1/2 tl
Suolaa
1/2 dl
Fariinisokeria
2 rkl
Soijakastiketta
2 rkl
Punaviinietikkaa
1 kpl
(400 g) säilyketomaatteja
3

Pyöräytä kastike sileäksi sauvasekoittimella.

Tarjoa kylmänä esimerkiksi nyhtöbroilerin ja tortillojen kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 18.6.2014
Muokattu: 28.10.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

83

349

4,5 g

0,3 g

9,0 g

7,8 g

0,5 g

0,7 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli