Paimenen piiras | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Paimenen piiras

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Ruokaisa shepherd's pie eli paimenen piiras täyttää takuulla nälkäisemmänkin vatsan. Halutessasi voit hyödyntää piirakkaa tehdessä myös edellisen päivän perunamuusin tai bolognesekastikkeen.

Ainekset

4 dl
Maitoa
4 dl
Vettä
2 kpl
(à 400 g) pakasteperunasoseaineksia (oolannin)
2 rkl
Voita tai margariinia
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta

jauhelihaseos

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) sika-nautajauhelihaa
3 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Lihalientä
1 dl
Pakasteherneitä

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Tarkista pakasteperunamuusiainespussista tarvittavan nesteen määrä.  Kiehauta kattilassa vesi ja maito. Sekoita nesteeseen jäinen perunaseos ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rasva, suola ja juustoraaste. Nosta syrjään odottamaan.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pannulle ja anna niiden pehmentyä. Lisää pannulle jauheliha ja anna ruskistua.Sekoita joukkoon tomaattisose, mausteet ja jauhot. Lisää lihaliemi ja jäiset herneet. Nosta pannu syrjään. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle perunaseos.Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.