Paimenen piiras - Yhteishyvä

Paimenen piiras

???
Annokset
6
Ruokaisa shepherd's pie eli paimenen piiras täyttää takuulla nälkäisemmänkin vatsan. Halutessasi voit hyödyntää piirakkaa tehdessä myös edellisen päivän perunamuusin tai bolognesekastikkeen.
Jaa Somessa

Ainekset

4 dl
Maitoa
4 dl
Vettä
2 kpl
(à 400 g) pakasteperunasoseaineksia (oolannin)
2 rkl
Voita tai margariinia
1 tl
Suolaa
1 1/2 dl
Juustoraastetta

JAUHELIHASEOS

1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 kpl
Porkkanaa
1 rkl
Öljyä
1 kpl
(400 g) sika-nautajauhelihaa
3 rkl
Tomaattisosetta
Suolaa
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Vehnäjauhoja
1 dl
Lihalientä
1 dl
Pakasteherneitä

Näin teet

1

Tarkista pakasteperunamuusiainespussista tarvittavan nesteen määrä.  Kiehauta kattilassa vesi ja maito. Sekoita nesteeseen jäinen perunaseos ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehahtaa. Lisää joukkoon rasva, suola ja juustoraaste. Nosta syrjään odottamaan.Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja leikkaa porkkanat pieniksi kuutioiksi. Lisää kasvikset pannulle ja anna niiden pehmentyä. Lisää pannulle jauheliha ja anna ruskistua.Sekoita joukkoon tomaattisose, mausteet ja jauhot. Lisää lihaliemi ja jäiset herneet. Nosta pannu syrjään. Kaada jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja levitä päälle perunaseos.Kypsennä 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.9.2011
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa