Tarkista tarvittava nesteen määrä perunamuusipakkauksesta. Kiehauta vesi ja maito kattilassa. Lisää jäinen perunaseos nesteeseen ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehahtaa. Lisää rasva, suola ja juustoraaste muusiin. Siirrä kattila pois levyltä ja jätä odottamaan.
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Pese ja kuori porkkanat, leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Kuullota sipulit ja porkkanat öljyssä pannulla pehmeiksi. Lisää jauheliha ja anna ruskistua.
Sekoita tomaattisose, mausteet ja jauhot jauhelihaseokseen. Lisää lihaliemi ja jäiset herneet. Siirrä pannu pois levyltä.
Levitä jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan ja päälle perunaseos. Kypsennä paimenen piirasta 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
777
3251
26,8 g
12,8 g
96,3 g
9,3 g
9,7 g
29,5 g
6,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 rkl Tomaattisosetta.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli