Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paistettu siika ja kurkuma-aioli

timer-icon30 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista juhlava kala-ateria puolessa tunnissa. Paista siikafileet ihanan rapeiksi pannulla painon alla ja pyöräytä kalan kaveriksi hehkuvankeltainen kurkuma-aioli.

Ainekset

Paistettu siika

500 g
siikafileetä (nahallista)
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Kurkuma-aioli

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
2 tl
valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
ripaus cayennepippuria

Lisäksi

1 kpl
sitruuna
(lehtipersiljaa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja lisää mausteet.

1 kpl
pieni valkosipulinkynsi
1 kpl
kananmuna
2 tl
valkoviinietikkaa
1 1/2 dl
rypsiöljyä
1/2 tl
kurkumaa
1/4 tl
suolaa
ripaus cayennepippuria
2

Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Kypsennä palat rasvassa muutamassa erässä: laita kalat pannuun nahka alaspäin ja päälle leivinpaperi sekä painoksi toinen pannu, jotta kalan nahka ei käpristy. Paista kaloja 2–3 minuuttia. Käännä ne ja paista hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.

500 g
siikafileetä (nahallista)
1/2 tl
suolaa
2 rkl
rypsiöljyä tai voita
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Huuhtele ja lohko sitruuna. Tarjoa kala sitruunan, aiolin ja risoton kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.

1 kpl
sitruuna
(lehtipersiljaa)

Vinkki: Tee lisukkeeksi helppo Riso Scotti juustorisotto. Valmistusohjeen löydät pakkauksesta.

Vinkki: Siian kanssa maistuu myös itse alusta asti tehty risotto. Kokeile raikasta sitruunarisottoa tai lempeän mausteista curryrisottoa. Lisukkeena toimii myös herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti.

Miltä maistui?(2 arviota)
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 15.2.2023
|
Muokattu: 15.2.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

548

2295

47,0 g

4,3 g

0,5 g

0,3 g

0,5 g

30,3 g

1,4 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

ripaus cayennepippuria,

(lehtipersiljaa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli