Paistettu siika ja kurkuma-aioli
30 min

Nappaa talteen!
Valmista juhlava kala-ateria puolessa tunnissa. Paista siikafileet ihanan rapeiksi pannulla painon alla ja pyöräytä kalan kaveriksi hehkuvankeltainen kurkuma-aioli.
| Paistettu siika | |
|---|---|
| 500 g | siikafileetä (nahallista) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
| Kurkuma-aioli | |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus cayennepippuria | |
| Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| (lehtipersiljaa) | |
- 1.
Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja lisää mausteet.
- 2.
Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Kypsennä palat rasvassa muutamassa erässä: laita kalat pannuun nahka alaspäin ja päälle leivinpaperi sekä painoksi toinen pannu, jotta kalan nahka ei käpristy. Paista kaloja 2–3 minuuttia. Käännä ne ja paista hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
- 3.
Huuhtele ja lohko sitruuna. Tarjoa kala sitruunan, aiolin ja risoton kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
Paistettu siika ja kurkuma-aioli
arvosana5/5
30 min
Valmista juhlava kala-ateria puolessa tunnissa. Paista siikafileet ihanan rapeiksi pannulla painon alla ja pyöräytä kalan kaveriksi hehkuvankeltainen kurkuma-aioli.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Paistettu siika | |
| 500 g | siikafileetä (nahallista) |
| 1/2 tl | suolaa |
| 2 rkl | rypsiöljyä tai voita |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Kurkuma-aioli | |
| 1 kpl | pieni valkosipulinkynsi |
| 1 kpl | kananmuna |
| 2 tl | valkoviinietikkaa |
| 1 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | kurkumaa |
| 1/4 tl | suolaa |
| ripaus cayennepippuria | |
Lisäksi | |
| 1 kpl | sitruuna |
| (lehtipersiljaa) | |
Valmistus
- 1
Tee aioli. Kuori ja hienonna valkosipuli. Riko muna sauvasekoittimen kulhoon. Lisää valkosipuli ja etikka. Pane sauvasekoitin kulhoon niin, että keltuainen jää teräkuvun alle. Lisää öljy. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta se hyvin hitaasti ylös. Sekoita aioli tasaiseksi ja lisää mausteet.
Määrä Ainesosa 1 kpl pieni valkosipulinkynsi 1 kpl kananmuna 2 tl valkoviinietikkaa 1 1/2 dl rypsiöljyä 1/2 tl kurkumaa 1/4 tl suolaa ripaus cayennepippuria - 2
Poista fileistä tarvittaessa ruodot ja leikkaa kala annospaloiksi. Mausta suolalla. Kypsennä palat rasvassa muutamassa erässä: laita kalat pannuun nahka alaspäin ja päälle leivinpaperi sekä painoksi toinen pannu, jotta kalan nahka ei käpristy. Paista kaloja 2–3 minuuttia. Käännä ne ja paista hetki ilman painoa. Mausta pippurilla.
Määrä Ainesosa 500 g siikafileetä (nahallista) 1/2 tl suolaa 2 rkl rypsiöljyä tai voita 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Huuhtele ja lohko sitruuna. Tarjoa kala sitruunan, aiolin ja risoton kanssa. Koristele halutessasi persiljalla.
Määrä Ainesosa 1 kpl sitruuna (lehtipersiljaa)
Vinkki: Tee lisukkeeksi helppo Riso Scotti juustorisotto. Valmistusohjeen löydät pakkauksesta.
Vinkki: Siian kanssa maistuu myös itse alusta asti tehty risotto. Kokeile raikasta sitruunarisottoa tai lempeän mausteista curryrisottoa. Lisukkeena toimii myös herkullinen bulgarialainen shopska-salaatti.
Ravintosisältö
548
Energiaa kcal
2295
Energiaa kj
47,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
548
Energiaa kcal
2295
Energiaa kj
47,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,5 g
Hiilihydraatteja
0,3 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
30,3 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: ripaus cayennepippuria, (lehtipersiljaa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























