Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paprikarisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Salottisipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä murskattuna
1 kpl
Keltainen paprika
1 kpl
Punainen paprika
3 rkl
Öljyä
3 dl
Riisiä
6 dl
Vettä
1 dl
Kuivaa valkoviiniä
2 kpl
Kasviliemikuutiota
2 dl
Kevytkermaa
1 dl
Parmesaanijuustoraastetta
Rouhittua mustapippuria
Suolaa tarvittaessa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Marja Samuli
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 20.1.2005
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.