Paprikarisotto

Nappaa talteen!
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä murskattuna |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 rkl | öljyä |
| 3 dl | riisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 kpl | kasviliemikuutiota |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| rouhittua mustapippuria | |
| suolaa tarvittaessa |
- 1.
Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | salottisipuli |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä murskattuna |
| 1 kpl | keltainen paprika |
| 1 kpl | punainen paprika |
| 3 rkl | öljyä |
| 3 dl | riisiä |
| 6 dl | vettä |
| 1 dl | kuivaa valkoviiniä |
| 2 kpl | kasviliemikuutiota |
| 2 dl | kevytkermaa |
| 1 dl | parmesaanijuustoraastetta |
| rouhittua mustapippuria | |
| suolaa tarvittaessa |
Valmistus
- 1
Kuori ja hienonna sipuli. Pese ja pieni paprikat pieneksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä riisi ja sipuli- ja valkosipulisilppu. Pane joukkoon paprikapalat. Lisää kiehuva vesi, viini ja kasvisliemikuutiot. Anna risoton poreilla hiljalleen, välillä sekoitellen noin 10-15 minuuttia. Tarkista riisien oikea kypsyys maistamalla. Sopivan kypsä riisi on päältä pehmeää ja keskeltä purtavaa. Lisää kevytkerma ja anna seoksen kiehua vielä hetken. Risotto on parhaimmillaan puuromaisen valuvana. Lisää juustoraaste ja mausta ruoka mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.





























